Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Επιδημία γρίπης στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιδημία της γρίπης στις ΗΠΑ, που εντάθηκε φέτος στις αρχές Δεκεμβρίου, νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως, πλήττει τις περισσότερες από τις πολιτείες της χώρας και έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο 18 παιδιών ενώ έχει στείλει στα νοσοκομεία 2.200 ανθρώπους.

"Φαίνεται πως είναι η χειρότερη σεζόν γρίπης που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια", εκτιμά ο δρ. Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων (NIAID) υπενθυμίζοντας πως, αντιθέτως, η σεζόν του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γρίπη άρχισε πολλές εβδομάδες νωρίτερα με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου, ενώ συνήθως διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των ασθενών από τα μέσα Ιανουαρίου, πριν η επιδημία κορυφωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, εξηγεί ο δρ. Φόσι.

"Δεν είναι καλό σημάδι όταν βλέπουμε μια τέτοια επιτάχυνση των λοιμώξεων τόσο νωρίς, είναι ένα φαινόμενο που εν γένει προαναγγέλλει μια κακή επιδημία γρίπης", προσθέτει ο ιολόγος.

Επιπλέον το στέλεχος του ιού που κυριαρχεί φέτος είναι H3N2, ιστορικά υπεύθυνο για πιο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τους άλλους τύπους του ιού, υπογραμμίζει.

Προς το παρόν, ο απολογισμός του αριθμού των νεκρών δεν αφορά παρά μόνο παιδιά, γεγονός που εξηγείται από το γεγονός ότι τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) υποχρεώνονται από το νόμο να ανακοινώνουν τακτικά τους θανάτους παιδιών. Ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των ενηλίκων θα γίνει γνωστός στο τέλος της σεζόν, ανακοίνωσε ο δρ. Φόσι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.