Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

120 νέοι δουλεύουν... στον Καραγκιόζη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατόν είκοσι νέοι σήμερα σε όλη την Ελλάδα παίρνουν στα χέρια τους σοβαρά την υπόθεση Θέατρο Σκιών...

Πολλοί από αυτούς ήδη ασχολούνται αποκλειστικά για βιοποριστικούς σκοπούς με τη λαϊκή τέχνη που συμπληρώνει 150 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην Ελλάδα (με πρώτο σταθμό την Πάτρα) και διαμορφώνονται αντίστοιχα οι διαφορετικές σχολές - από την πιο λόγια ώς την πιο λαϊκή - παίρνοντας τη σκυτάλη από τους παλιούς καραγκιοζοπαίχτες.

Η νέα τάση καταγράφεται και με αφορμή το πρώτο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη χώρα μας που διοργανώθηκε από το Πανευρωπαϊκό Σωματείο Θεάτρου Σκιών. Ολοκληρώνεται δε απόψε στο Μουσείο του Θανάση Σπυρόπουλου στους Αγίους Αναργύρους.

Ο μπερντές του βετεράνου πια Θανάση - φέτος κλείνει 60 χρόνια στην τέχνη του Καραγκιόζη και μετά τον θάνατο του Γιάνναρου είναι σήμερα ο παλιότερος - έχει μήκος πάνω από έξι μέτρα. Την Τέταρτη το βράδυ όμως ο έμπειρος καραγκιοζοπαίχτης δεν πήγε πίσω, δεν άναψε ο ίδιος τη λάμπα και δεν έπαιξε με τους βοηθούς του κάποια παράσταση του λαϊκού ήρωα με τη γνώριμη φωνή.

Κι αυτό αφού τον λόγο είχαν νέοι καραγκιοζοπαίχτες, νέα παιδιά που λατρεύουν το θέατρο σκιών και κάνουν τα πρώτα τους βήματα - αν και οι περισσότεροι από αυτούς ήδη ασχολούνται επαγγελματικά. Και ο Θανάσης είχε τον ρόλο του κριτή.

Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.