Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Χαμηλότερα δημοτικά τέλη στο Δήμο Παύλου Μελά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία πράξη αντίστασης απέναντι στις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου.

Νέα μείωση κατά 4% των δημοτικών τελών στις κατοικίες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μπροστά στη συνεχιζόμενη πίεση του νοικοκυριών του δήμου, η Δημοτική Αρχή πρότεινε τη μείωση των συντελεστών δημοτικής φορολόγησης στηρίζοντας τους δοκιμαζόμενους δημότες από την υπερφορολόγηση και την κρίση.

"Δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στους δημότες μας. Αρνούμαστε να μετατρέψουμε το δήμο σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό όπως θέλει να μας επιβάλει η Κεντρική Εξουσία. Η περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών είναι μία πράξη αντίστασης απέναντι στις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου", δήλωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με την απόφαση ο συντελεστής Ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για οικίες, κοινόχρηστα πολυκατοικιών, εκκλησίες, φιλανθρωπικά και νοσηλευτικά ιδρύματα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου ορίστηκε από 1,35 σε 1,30€/τμ. Πρόκειται για μία μείωση της τάξης του 4%.

Παράλληλα, για καταστήματα, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, γραφεία και ιδιωτικά ιατρεία-κλινικές κι εμπορικά καταστήματα ο συντελεστής διατηρήθηκε στα 3,40€/τμ. Ο ίδιος συντελεστής ισχύει και για τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ και λοιπών υπόχρεων όπως αυτοί προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ προβλέπονται ιδιαίτερες ευνοϊκές ρυθμίσεις για στεγασμένους χώρους με μεγάλο εμβαδόν και για βοηθητικούς ή αποθηκευτικούς χώρους.

Στα νέα δημοτικά τέλη ορίστηκε περαιτέρω μείωση κατά 50% για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, πολύτεκνες οικογένειες και για αποδεδειγμένα άπορες οικογένειες. Παράλληλα, αυξήθηκε το εισοδηματικό όριο των δικαιούχων ΑμεΑ (στις 40.000€ το έτος προσαυξανόμενο κατά 1.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος, ενώ των πολύτεκνων οικογενειών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 30.000€ το χρόνο προσαυξανόμενο κατά 1.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Στην ίδια συνεδρίαση, ορίστηκε ο συντελεστής φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το 2013 για όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου Παύλου Μελά σε 0,36€/τμ για τους στεγασμένους χώρους και σε 0,18€/τ.μ. για τους μη στεγασμένους χώρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.