Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αρχίζουν οι "βολές" στο μισθό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καταστάσεις μισθοδοσίας εκδόθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων και τους στρατιωτικούς αρχίζει να λούζει κρύος ιδρώτας, καθώς ο μισθός Ιανουαρίου (που καταβάλλεται 27 Δεκεμβρίου) θα υποστεί καθίζηση τόσο εξαιτίας της εφαρμογής του νέου ενιαίου μισθολογίου όσο και της αναδρομικής ισχύος των περικοπών από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, η παρακράτηση που αφορά στο χρονικό διάστημα από 1 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου του 2012 θα γίνει εφάπαξ εφόσον πρόκειται για ποσό έως 100 ευρώ.

Στην κατηγορία όμως αυτή ανήκουν ελάχιστοι στρατιωτικοί. Για ποσά έως 250 ευρώ η παρακράτηση θα γίνει σε δύο δόσεις, έως 500 ευρώ σε τρεις και έως 750 ευρώ σε τέσσερις δόσεις.

Για μεγαλύτερα ποσά οι δόσεις της παρακράτησης θα είναι πέντε. Τα ποσά της αναδρομικής εφαρμογής του νέου ενιαίου μισθολογίου, σε συνδυασμό με την ισχύ του από τον Ιανουάριο του 2013, συνεπάγονται "διπλή" μείωση.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εάν ένας ταγματάρχης ελάμβανε 1.500 ευρώ και με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου ο μισθός του περιορίζεται στα 1.330 ευρώ, για πέντε μήνες από τον Ιανουάριο και μετά θα λαμβάνει μισθό 1.100 ευρώ.

Όσο και ένας σμήναρχος που είχε μηνιαίες αποδοχές 1.900 ευρώ και με τα νέα μέτρα "κόβονται" περίπου 400 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.