Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτι άνεργου πρώην εμπόρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκ έπαθε ένας άνεργος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, πρώην έμπορος, όταν ενημερώθηκε ότι η εφορία του απέστειλε πρόγραμμα πλειστηριασμού της κύριας οικίας του. Ο πρώην έμπορος διατηρούσε κατάστημα ρούχων το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει, ενώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματός του χρωστούσε μισθώματα αρκετών μηνών.

Ο ιδιοκτήτης έκανε εκχώρηση των μισθωμάτων στην εφορία και έτσι ο άνεργος άντρας βρέθηκε αντιμέτωπος με την εφορία πλέον, η οποία αφού κατέσχεσε την κύρια οικία του προχώρησε σε έκδοση προγράμματος αναγκαστικού πλειστηριασμού της.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης διαθέτει μόνο τα ¾ της κυριότητας του σπιτιού και βάσιμο είναι το ερώτημα πόσα χρήματα μπορεί να προσδοκά η εφορία να λάβει από τον πλειστηριασμό ποσοστού ενός ακινήτου. Μάλλον ελάχιστα, αν βρεθεί κιόλας κάποιος να ενδιαφερθεί να αποκτήσει τα ¾ ενός ακινήτου.

Οσον αφορά την αναστολή πλειστηριασμών για ένα έτος ακόμα, ισχύει μόνο για οφειλές προς τράπεζες και όχι για οφειλές στην εφορία, ενώ σε περίπτωση που ένας οφειλέτης βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, σαν διέξοδο έχει τις δικαστικές διαδικασίες της ανακοπής και αναστολής του προγράμματος πλειστηριασμού κατά τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων μέσα σε δέκα ημέρες από την κοινοποίηση του προγράμματος, ή διαφορετικά μπορεί να κάνει ρύθμιση με την εφορία.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, θα γίνουν ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία σε 48 ή και σε 60 δόσεις για παρόμοιες περιπτώσεις ανέργων χωρίς εισόδημα.

Άννα Κορσάνου

Δικηγόρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.