Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Έπαιρνε 15 χρόνια τη σύνταξη της πεθαμένης θείας του!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απάτη κόστισε στο ΙΚΑ Ηρακλείου 70.000 ευρώ.

Μια «μεταφυσική» υπόθεση απάτης ερευνά εδώ και καιρό το ΙΚΑ Ηρακλείου, που κατέληξε στο πρόσωπο μιας 47χρονης γυναίκας, η οποία για 15 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη δευτερεύουσα σύνταξη της θείας της που είχε πεθάνει!

Η γυναίκα εξαπατούσε το ΙΚΑ και τον ταχυδρόμο, καθώς κάθε μήνα που περνούσε από το σπίτι της, σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, για να της δώσει τη σύνταξη, εκείνη υπέγραφε κανονικά, σαν η θεία της να ήταν εν ζωή, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Όπως διαπίστωσε το ΙΚΑ η συνταξιούχος δασκάλα που εισέπραττε τη δική της σύνταξη αλλά και του συζύγου της ως δευτερεύουσα, πέθανε το Φεβρουάριο το 1997. Η ανιψιά της όμως από το Μάρτιο του 1997 ως τον Οκτώβριο του 2012 εισέπραττε τη σύνταξη της θείας της παράνομα.

Μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη, η γυναίκα είχε καταφέρει να αποσπάσει περίπου 70.000 ευρώ από το ΙΚΑ, τα οποία το Ίδρυμα ζητά πίσω. Ωστόσο, στο κάλεσμα του ΙΚΑ προς τη 47χρονη να δώσει εξηγήσεις, εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Το Ίδρυμα έχει ήδη αναθέσει στον ειδικό σύμβουλό του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της γυναίκας αλλά και να προσκομίσει στο ΣΔΟΕ τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου το Σώμα να διερευνήσει την περίπτωση αθέμιτου πλουτισμού της 47χρονης.

Το ερώτημα που τίθεται, τώρα, είναι αν η 47χρονη εισέπραττε και την κύρια (και πολλαπλάσια της δεύτερης) σύνταξης της γυναίκας, κάτι που ωστόσο καλείται να διερευνήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.