Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συνεχίζει τους εμβολιασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είκοσι ηλικιωμένοι μακράς διαμονής με Νόσο Alzheimer εξετάστηκαν και εμβολιαστηκαν σήμερα από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγους Αθηνών στο Καρέλλειο Κέντρο Alzheimer που αποτελεί μία σημαντική πρότυπη μονάδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ φροντίδας ατόμων με διαταραχές μνήμης και άνοια. Στους εμβολιασμούς παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Κωστής Δήμτσας, η διευθύντρια του Καρέλλειου Κέντρου, Κατερίνα Ευθυμιοπούλου, καθώς και οι εθελοντές γιατροί του ΙΣΑ που εμβολίασαν, Ελένη Μελιάδου, Μπτετίνα Κρουμπχολτς και Δημήτρης Λιανός.

Πρωταρχικός στόχος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ήταν εξ αρχής η ιατρική παρακολούθηση των φιλοξενουμένων στις μονάδες φροντίδας και στους ξενώνες της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και η υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και διατήρησης της υγείας τους. Ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων μακράς διαμονής στο Καρέλλειο εμπίπτει στα πλαίσια της εμβολιαστικής εκστρατείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε ενήλικες και παιδιά και αποτελεί τον πρώτο εμβολιαστικό σταθμό στις μονάδες φροντίδας. Επόμενος στόχος είναι το πλήρες εμβολιαστικό σχήμα των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων στους ξενώνες της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στους ασθενείς με διαταραχές μνήμης και τον εμβολιασμό τους, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τόνισε: "Προχωρούμε βήμα, βήμα. Ξεκινήσαμε την εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού σε 6 εμβολιαστικούς σταθμούς της Αθήνας και προχωρούμε σε εφήβους, νεαρούς παραμελημένους και θύματα πολέμου καθώς και σε ηλικιωμένους. Οι ιατρικές επισκέψεις και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν στους ξενώνες και τις μονάδες φροντίδας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στόχος μας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας σε κάθε επίπεδο, σε κάθε κοινωνία. Αυτό είναι το πρωταρχικό μέλημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που αποτελεί θεματοφύλακα της δημόσιας υγείας. Και ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς μέλη μας που συνταυτίζονται σε αυτή την προσπάθεια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε. Με συνέχεια και συνέπεια. Με στόχο τον κάθε ασθενή, που μας έχει ανάγκη. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί για τον καθένα ξεχωριστά".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.