Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κατάληψη στο Λύκειο Μονάχου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατάληψη στο Ελληνόφωνο Λύκειο στο Μόναχο πραγματοποιούν οι μαθητές καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν υπάρχουν καθηγητές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν εκατοντάδες μαθητές της τρίτης Λυκείου να χάσουν τη χρονιά. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων συμπαραστέκεται στους καταληψίες και καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί και μεθοδεύει την απαξίωση των σχολείων. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Για μια ακόμη φορά οι μαθητές, μας ξυπνούν από την μακαριότητα μας και μας φωνάζουν ότι είναι εδώ. Η ηττοπάθεια όπως μας απέδειξαν οι ίδιοι δεν είναι στοιχείο που τους αγγίζει.

Για μια ακόμη φορά και με ειλικρίνεια ζητούν το ενδιαφέρον μας και τη συμπαράστασή μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εμείς σίγουρα δεν θέλουμε μαθητές με σκυμμένα κεφάλια. Τους θέλουμε ελεύθερα σκεπτόμενους, με καθαρή συνείδηση, και με αναπτυγμένη κριτική σκέψη. Η κατάληψη είναι μεν ένα ακραίο μέτρο διεκδίκησης, αλλά όπως φαίνεται είναι ο ύστατος τρόπος να εισακουστούν. Η αδιαφορία και η μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας και των υπευθύνων, οδήγησε στην απαξίωση των σχολείων μας αναγκάζοντας και ωθώντας τους μαθητές σε ακραίες λύσεις.



Γονείς και μαθητές πλημμυρίσαμε από υποσχέσεις.

Η αδιαφορία όλων των συναρμοδίων καθώς και η συστηματική συκοφάντηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία, η οποία τα τελευταία χρόνια επιχειρείται από διάφορους κύκλους συμφερόντων, οδηγεί μαθηματικά στην επικράτηση διαλυτικών στοιχείων, στην απαξίωση και τελικά στην κατάργηση. Οφείλουμε όλοι μας, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί και άλλοι φορείς να υπερασπιστούμε τη δημόσια ελληνόγλωσση δωρεάν παιδεία, αγωνιζόμενοι πλάι-πλάι, με κοινές θέσεις που στοχεύουν στη διατήρηση και στην αναβάθμιση των υπαρχόντων σχολείων ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά όλων των Γερμανικών Βαθμίδων. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βαυαρίας,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου, ο Σύλλογος Λυκείου Μονάχου και η Κοινότητα του Κάρσφελντ παραμένουμε στο πλάι τους, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ παράλληλα είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.