Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Νέο κοινωνικό παντοπωλείο της «Αποστολής» εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρίσκεται στο δήμο Ζωγράφου και είναι το τέταρτο κατά σειρά.

Το τέταρτο σε σειρά Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε σήμερα στις 7 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, στο Δήμο Ζωγράφου, παρουσία επισήμων, της τοπικής αρχής, εκπροσώπων ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών σε μια περίοδο που τη χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη. «Το σημερινό παράδειγμα, είπε χαρακτηριστικά, συνεργασίας της εκκλησίας με την τοπική αυτοδιοίκηση δείχνει το δρόμο για τον τόπο μας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε , μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι η εκκλησία σε όλη την Ελλάδα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν δημιουργώντας ασπίδα προστασίας και δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις στο συνάνθρωπο.
« Είμαστε κοντά σας, αγκαλιάζουμε κάθε συνάνθρωπό μας δημιουργώντας μια αλυσίδα ζωής με την ίδρυση και λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων με σκοπό την προσφορά και την ανακούφιση των αναγκών σας. Δεν υπάρχουν γραμμές που μας χωρίζουν αλλά αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο μας με ενέργειες σαν και τις σημερινές που σηματοδοτούν και καταλήγουν στην προτροπή για όλους μας, βοήθησε και συ να αλλάξει η ζωή μας. Θέλω να κάνω μια ευχή, κατέληξε, θα ήθελα να δω αυτό το κοινωνικό παντοπωλείο κλειστό του χρόνου τέτοια εποχή. Θα είναι το μήνυμα του τέλους της περιπέτειας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι να πάψει η κρίση, να μην γονατίσουν οι Έλληνες και να σηκώσουμε γρήγορα και πάλι περήφανα το κεφάλι μας».

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης, στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» για την στήριξη οικονομικά ασθενέστερων ομάδων της τοπικής κοινωνίας με την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή Αγάπης». Είναι μία κίνηση που θα καλύψει ανάγκες συνανθρώπων μας που υποφέρουν από την κρίση δίνοντας ουσιαστική λύση και διέξοδο στα προβλήματα πιου αντιμετωπίζουν δήλωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε δηλωσεις του ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε ακόμη μία γειτονιά της πρωτεύουσας να δώσουμε το παρόν στις ανάγκες τόσων ανθρώπων που δυσκολεύονται από την οικονομική κρίση στην καθημερινή τους βιοπάλη. Δημιουργήσαμε το 4οΚοινωνικό Παντοπωλείο, μεγαλώνοντας την αγκαλιά μας πολλαπλασιάζοντας τη βοήθεια μας και συνεχίζουμε τον δικό μας αγώνα με πρωταρχικό σκοπό να διευκολύνουμε τα νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, να ενδυναμώσουμε την ελπίδα των ελληνικών οικογενειών που βουλιάζουν σε ένα ασταθές και αβέβαιο μέλλον λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης. Αυτή είναι η αποστολή μας να βοηθήσουμε με πράξεις ν΄αλλάξει η ζωή μας. Συνεχίζουμε με ορόσημο τις εντολές του Μακαριωτάτου να σταθούμε δίπλα σε όποιον υποφέρει και προσδοκά από τη στοργική Εκκλησία. Με ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας που έχουμε δημιουργήσει έχουμε πράξει ουσιαστικά βήματα για την υποστήριξη του πλησίον μας εξασφαλίζοντας σε όσους περισσότερους μπορούμε γιατρό, φαγητό και φάρμακο. Συνεχίζουμε την αποστολή μας και αναγνώριση δική μας, το χαμόγελο και η ικανοποίηση σας».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.