Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο ανήσυχος ύπνος αιτία πρόκλησης διαβήτη στους άνδρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποκαλύπτει μελέτη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ουψάλα.
Ύπνος ανήσυχος, ταραχώδης…Με νυχτερινά τινάγματα και έντονες κρίσεις ροχαλητού. Εάν, μάλιστα, ο νυχτερινός ύπνος διαρκεί λιγότερο από πέντε ώρες, τότε έχετε κίνδυνο να αναπτύξετε διαβήτη. Εκτός αν είστε γυναίκα!

Οι διαταραχές του ύπνου, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ουψάλα, φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη στους άνδρες, όχι όμως και στις γυναίκες…

Οι Σουηδοί επιδημιολόγοι, αφού παρακολούθησαν το «προφίλ» του ύπνου 1.187 ατόμων, σε διάστημα 20 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ενώ τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα των γυναίκες δεν επηρεάζονται σχεδόν καθόλου από τις διαταραχές του ύπνου, αυτό δεν συμβαίνει και με τους άνδρες.

Αφού ελήφθησαν υπόψη η ηλικία και άλλοι παράγοντες κινδύνου, περιλαμβανομένης της υπέρτασης, του ροχαλητού, του βάρους και της κατάθλιψης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι ο κίνδυνος διαβήτη ήταν σχεδόν τριπλάσιος για τους άνδρες που δεν κοιμόντουσαν περισσότερες από πέντε ώρες αδιάκοπου ύπνου και σχεδόν πενταπλάσιος για τους άνδρες που δυσκολεύονταν να παραμείνουν κοιμισμένοι.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.