Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Γιατί οι κοκκινομάλληδες έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ανοίγει ο δρόμος για καλύτερη προστασία απέναντι στις ακτίνες του ήλιου.

Είναι γνωστό ότι οι κοκκινομάλληδες και οι ανοιχτόχρωμοι γενικά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος, επειδή έχουν λιγότερη «φυσική προστασία» στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ομάδα επιστημόνων από τη Μασαχουσέτη ανακάλυψε ακόμη έναν παράγοντα για τον οποίο είναι πιο ευαίσθητοι στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Οι κοκκινομάλληδες έχουν μια χρωστική ουσία στο δέρμα τους που συμβάλλει στην ανάπτυξη μελανώματος.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτή η γνώση μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία πιο αποτελεσματικών αντιηλιακών γαλακτωμάτων, καθώς το «μπλοκάρισμα» της υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί να μην είναι αρκετό γι’ αυτούς.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr David Fisher ανέφερε: «Γνωρίζουμε από καιρό ότι όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά και ανοιχτό τύπο δέρματος ανήκουν στην κατηγορία ανθρώπων που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο για οποιοδήποτε τύπο καρκίνου του δέρματος. Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δεν αυξάνουν τον κίνδυνο που ήδη υπάρχει, αλλά προσδιορίζουν ένα νέο μηχανισμό για να δοθεί μια εξήγηση για το γιατί συμβαίνει».

«Ως εκ τούτου έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε τρόπους για να δημιουργήσουμε αντιηλιακές κρέμες και άλλα μέτρα που θα στοχεύουν ακριβώς σε αυτή τη διαφοροποίηση του χρωματισμού του δέρματος και θα προστατεύουν καλύτερα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αυτή είναι άλλωστε η πρώτη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε κατά του μελανώματος και άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος» πρόσθεσε.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.