Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (18/11), το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Tο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» προσκαλεί όλους τους φορείς που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα αλλά και όλους τους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν με τα παιδιά τους ή και τους φίλους τους το Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2012 κατά τις ώρες 10:00 - 12:00. Το Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην οδό Πειραιώς 254, κτίριο 56 (είσοδος από οδό Πολυκράτους).

Οι φορείς είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν και δικό τους ενημερωτικό υλικό που θα διανεμηθεί στους επισκέπτες του Κέντρου Οδικής Ασφάλειας παράλληλα με το έντυπο υλικό του Ινστιτούτου, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία και τη χώρα μας, να παρακολουθήσουν βιωματικές δράσεις κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και να δοκιμάσουν τους σύγχρονους προσομοιωτές τελευταίας τεχνολογίας που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AVENUE for Traffic Safety.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής με τις εμψυχώτριες του Ι.Ο.ΑΣ., ενώ ψυχολόγος του Ινστιτούτου θα παρουσιάσει στους γονείς ζητήματα που έχουν σχέση με τη διαπαιδαγώγηση και την κυκλοφοριακή ασφάλεια των παιδιών τους.

Το Ινστιτούτο τιμώντας τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στους δρόμους στηρίζει τις δράσεις των πληγέντων από τροχαία και καλεί τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες να συσπειρωθούν ώστε να αποτελέσει επιτέλους προτεραιότητα για τη χώρα μας το θέμα της ασφάλειας στους δρόμους όπου δυστυχώς η χώρα μας αποτελεί ουραγό στην Ευρώπη με τον υψηλότερο αριθμό θανατηφόρων και σοβαρών τραυματισμών.

Ας είναι αυτή η μέρα μια αφορμή για να θυμίσουμε στους πολιτικούς μας την ευθύνη τους για τις χιλιάδες αδικοχαμένων νέων μας κυρίως, παιδιών αλλά και αγαπημένων μας κάθε ηλικίας. Κι όπως δεν ξεχνάμε τους αγαπημένους μας που μας λείπουν, ας μην παραβλέπουμε την ανάγκη για δράση και εγρήγορση των πολιτών διεκδικώντας την ασφάλεια στο δρόμο που είναι αγαθό και δικαίωμα όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.