Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Λίγες ώρες πριν το γάμο της έμαθε ότι είχε καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το έμβρυο που πίστευε ότι κυοφορούσε ήταν τελικά όγκος.

Λένε ότι οι γυναίκες ονειρεύονται την ημέρα του γάμου τους από μικρά κοριτσάκια. Η Lucy Duffy από το Leeds όμως σίγουρα είχε ονειρευτεί διαφορετικά το δικό της γάμο.

Η νεαρή γυναίκα έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο την ημέρα του γάμου της και ότι το παιδί που νόμιζε ότι κυοφορούσε ήταν στην πραγματικότητα… όγκος.

Λίγες ώρες προτού ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της η Lucy έμαθε ότι η «φουσκωμένη» της κοιλιά δεν ήταν ο καρπός του έρωτά τους αλλά καρκίνος.

Το ζευγάρι αποφάσισε να κρατήσει κρυφά τα δυσάρεστα νέα από φίλους και συγγενείς εκείνη τη μέρα.



Ορκίστηκαν να μείνουν μαζί αγαπημένοι σε αρρώστιες και δύσκολες στιγμές και από την επόμενη μέρα η Lucy άρχισε τις χημειοθεραπείες, ελπίζοντας ότι θα γίνει καλά και θα μπορέσει να αποκτήσει ένα παιδί σύντομα.

«Σχεδιάζαμε το γάμο των ονείρων μας δύο χρόνια. Ποτέ δεν περίμενα ότι όλα θα πήγαιναν τόσο στραβά και σίγουρα όχι ότι θα άκουγα την λέξη “καρκίνος” λίγο πριν το γάμο μου. Το κρατήσαμε μυστικό γιατί θέλαμε η μέρα του γάμου μας να είναι μέρα χαράς. Θέλαμε οι καλεσμένοι μας να περάσουν καλά» είπε η ίδια.



Οι δυο τους προσπαθούσαν να κάνουν παιδί και ήθελαν να μείνει έγκυος η Lucy πριν το γάμο για να ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα εκείνη την ημέρα. Λίγες εβδομάδες πριν το γάμο η Lucy έμαθε ότι ήταν έγκυος.

«Δεν πίστευα πόσο τυχεροί ήμασταν. Πετούσα στα σύννεφα» πρόσθεσε.

Η εγκυμοσύνη φαινόταν να προχωρά καλά, αλλά λίγες εβδομάδες πριν το γάμο η Lucy άρχισε να μη νιώθει καλά. Ήταν σαν άρρωστη και ένιωθε πολύ κουρασμένη. Μια μέρα παρατήρησε λίγο αίμα και μίλησε με το γιατρό της, αλλά της είπε ότι τα συμπτώματα αυτά ήταν φυσιολογικά.



«Χαλάρωσα και άρχισα να σκέφτομαι ονόματα. Φανταζόμουν τη μέρα του γάμου μας και τα πρόσωπα των φίλων και των συγγενών μας όταν θα τους λέγαμε τα ευχάριστα νέα. Στις έξι εβδομάδες όμως είχα πολύ αιμορραγία και πήγα στο νοσοκομείο. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο γιατρός ήθελε μια δεύτερη γνώμη για τον υπέρηχο. Μετά μας είπαν ότι “δεν υπήρχε μωρό”. Πίστεψα ότι είχα αποβάλει, αλλά μετά μου είπαν ότι η σκιά στη μήτρα μου ήταν μύλη κύηση. Δεν είχα ξανακούσει αυτόν τον όρο. Μου είπαν ότι κατά τη σύλληψη κάτι πήγε στραβά και αντί για ένα δύο σπερματοζωάρια μπήκαν στο ωάριο με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένας όγκος στη μήτρα μου αντί για ένα μωρό» είπε ακόμη.



Η Lucy διάβασε στο διαδίκτυο για την περίπτωσή της και είδε ότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ο όγκος αυτός εξελίσσεται σε καρκίνο. Την επόμενη εβδομάδα μπήκε στο χειρουργείο για αφαίρεση του όγκου και περίμενε τα αποτελέσματα της βιοψίας όσο έκανε τις τελευταίες προετοιμασίες για το γάμο.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, την ημέρα του γάμου της, έμαθε τα αποτελέσματα, ότι είχε πλήρη μύλη κύηση. «Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν καρκίνος. Ήταν σοκαριστικό. Όχι μόνο είχαμε χάσει ένα παιδί, αλλά έμαθα ότι είχα καρκίνο λίγο πριν παντρευτώ».



Ένα χρόνο μετά η Lucy περιμένει να ολοκληρώσει τις θεραπείες της για να προσπαθήσει να αποκτήσει το παιδί που τόσο ήθελε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.