Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Οι φωτογραφίες με ζωάκια αυξάνουν τη συγκέντρωσή σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η δύναμη των χαριτωμένων εικόνων.

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στη θέα φωτογραφιών με ζωάκια σε αστείες και χαριτωμένες πόζες.

Και όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα εκτός από το γεγονός ότι προκαλούν συναισθήματα ζεστασιάς και ηρεμίας, μπορούν ακόμη να βελτιώσουν την απόδοσή σας στη δουλειά και βοηθούν στη συγκέντρωσή σας.

Η έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο Hiroshima. Στα ιαπωνικά η λέξη «kawaii» σημαίνει χαριτωμένος και έτσι η έρευνα των ειδικών ονομάστηκε «Η δύναμη του kawaii» (Power of Kawaii).



Μέσα από σειρά πειραμάτων η ομάδα των επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν υψηλότερο βαθμό συγκέντρωσης όταν οι ερευνητές τους είχαν δείξει φωτογραφίες από κουτάβια ή γατάκια.

Στην έρευνα συμμετείχαν 132 φοιτητές πανεπιστημίου, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

«Βρήκαμε ότι το να κοιτά κανείς χαριτωμένες εικόνες τους έκανε να συμπεριφέρονται πιο συνειδητά και εκτελούσαν τις «εργασίες» τους αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο και φροντίδα» αναφέρει η έρευνα.



Τα τεστ με αριθμούς έδειξαν ότι οι χαριτωμένες εικόνες αύξαναν την προσοχή των εθελοντών ακόμη κι όταν αυτό που έπρεπε να κάνουν δεν προκαλούσε αισθήματα ενσυναίσθησης.

«Τα πράγματα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως “Kawaii” μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μας» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, γνωστικός ψυχολόγος, Hiroshi Nittono.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.