Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τι πρέπει να ξέρετε για την επιστροφή φόρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων διατίθεται από σήμερα, μέσω του Taxisnet (http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/e-polites.html), για τους δικαιούχους που πληρούν τις προϋποθέσεις επιστροφής φόρου πετρελαίου θέρμανσης.

Η εφαρμογή είναι απλή στην χρήση της και απαιτεί την δημιουργία "προφίλ" των διαχειριστών της πολυκατοικίας ή των εκπροσώπων, δηλώνοντας το εμβαδόν κάθε ιδιοκτήτη, ωστε να είναι δυνατή η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους - ενοίκους / ιδιοκτήτες.


Συγκεκριμένα, ο διαχειριστής χρειάζεται τους προσωπικούς κωδικούς του, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ονοματεπώνυμο του κάθε χρήστη του διαμερίσματος, τον αριθμό των διαμερισμάτων και τα χιλιοστά της επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων που αναλογούν στον καθένα.

Με την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης και του password, ο διαχειριστής μπαίνει στην πρώτη σελίδα όπου πρέπει επιλέξει την εφαρμογή «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης». Αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός.

Ο διαχειριστής συμπληρώνει τον αριθμό των διαμερισμάτων και στην επόμενη σελίδα αντιστοιχίζει σε κάθε διαμέρισμα το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή - ιδιοκτήτη, τον όροφο και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει και η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου για αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Τα στοιχεία που θα ζητούνται αφορούν το τιμολόγιο αγοράς πετρελαίου, ώστε τα στοιχεία να διασταυρώνονται αυτομάτως μέσω του συστήματος «Ηφαιστος», όπου οι πρατηριούχοι και οι διακινητές πετρελαίου δηλώνουν τις πωλήσεις τους, ενώ για κάθε ιδιοκτήτη διαμερισμάτων ή και μονοκατοικιών θα ζητείται ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα πιστώνεται η επιστροφή φόρου, εντός 14 ημερών από την υποβολή του αιτήματος, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.