Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Μαγεία... ή Επιστήμη;»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πειράματα για παιδιά από 9 ετών και ενήλικες.

Η νέα χρονιά στο Ίδρυμα Ευγενίδου αρχίζει δυναμικά με μία ενότητα «μαγική»! Χαρτιά που αψηφούν τις φλόγες, μείγματα που αναφλέγονται με την προσθήκη νερού και παράξενα φαινόμενα που αναπαράγονται μπροστά στα μάτια σας υπόσχονται να σας μυήσουν στη μαγεία της επιστήμης! Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα αναπαράγουν φαινόμενα που μοιάζουν μαγικά και θα δημιουργήσουν οπτικές ψευδαισθήσεις με «έξυπνες» κατασκευές.

Σ’ αυτή την επίδειξη πειραμάτων δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Μαγικές σφαίρες που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες του ηλεκτρισμού, αντικείμενα που εξαφανίζονται με τη βοήθεια της φυσικής, υλικά που μας εκπλήσσουν, μαγνήτες που πετάνε και χημικές αντιδράσεις που αψηφούν την κοινή λογική θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ό,τι πιστεύατε μέχρι σήμερα. Τελικά πρόκειται για Μαγεία ή Επιστήμη;

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορείτε να προμηθευτείτε το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από την Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

«Μαγεία... ή Επιστήμη»: Πειράματα
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Σάββατο 13 Οκτωβρίου, Ώρα 13.30 – 14:10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.