Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τι να προσέχετε με τα ληγμένα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με καινούργια αγορανομική διάταξη τα ληγμένα προϊόντα θα πωλούνται φθηνότερα στα σούπερ μάρκετ.

«Αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε στο metrogreece.gr o χημικός και ερευνητής στον "Δημόκριτο", Νίκος Κατσαρός.

Και συνέχισε λέγοντας «εκείνο που θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές είναι η συσκευασία να μην έχει υποστεί ρωγμές, να μην είναι σκισμένη σε οποιοδήποτε προϊόν είτε είναι ρύζι είτε μακαρόνια η ό,τι άλλο.

Επίσης, οι καταναλωτές να προσέχουν να μην έχει αλλάξει το χρώμα του τροφίμου, να μην έχει αλλοιωθεί η γεύση, η οσμή καθώς να μην περιέχει διάφορα έντομα ή σκουλήκια. Για τις κονσέρβες να μην είναι παραμορφωμένες, να μην είναι σκουριασμένες επίσης στα προϊόντα αυτά η τιμή είναι χαμηλότερη μέχρι και 50%. Αυτό δεν ισχύει για τα ευαλλοίοντα προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι, το κρέας».

Ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε και στις επιτρεπόμενες ημερομηνίες κατανάλωσης μετά το πέρας της αναγραφόμενης ημερομηνίας λήξης. «Αυτά που γράφουν την ήμερα λήξης πάνω επιτρέπεται να καταναλωθούν μέχρι μία εβδομάδα μετά.

Αυτά που αναγράφουν μήνα μπορεί να καταναλωθούν και μέχρι ένα μήνα. Σε αυτά τα προϊόντα στα οποία που αναφέρεται το έτος, μπορούν να καταναλωθούν μέχρι και τρεις μήνες μετά από την ημερομηνία λήξης τους».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.