Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Νέο χαράτσι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μόνο με 60€ στον συμβολαιογράφο πεθαίνεις, παντρεύεσαι ή χωρίζεις!

- Κάθε αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης θα δηλώνεται με συμβολαιογραφική πράξη
- Θα ισχύει από το 2013
- Συνέντευξη Τύπου αυτή την ώρα του υπουργού Εργασίας


Είναι το νεο χαράτσι. Το λεγόμενο και χαράτσι της ζωής. Η έμπνευση ανήκει στο οικονομικό επιτελείο και σύμφωνα με αυτή οι πολίτες αυτής της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να επικυρώνουν με συμβολαιογραφική πράξη κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης από το νέο έτος.

Με το σύστημα «Αριάδνη» οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν περίπου 60 ευρώ (με τους φόρους) στον συμβολαιογράφο για να δηλώσουν το γάμο, το διαζύγιο και τον θάνατο.

Κάθε αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης των ασφαλισμένων, δηλαδή γάμος, διαζύγιο, θα πρέπει να επικυρώνεται με συμβολαιογραφική πράξη, ενώ και η άδεια ταφής θα εκδίδεται μετά από συμβολαιογραφική πράξη.

Οι συμβολαιογράφοι θα είναι ηλεκτρoνικά διασυνδεδεμένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα ενημερώνονται άμεσα και έτσι θα σταματά η καταβολή συντάξεων σε νεκρούς και συντάξεων χηρείας σε περιπτώσεις τέλεσης νέων γάμων.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλουν περίπου 50 ευρώ στους συμβολαιογράφους, ποσό το οποίο θα τους επιστρέφεται στη συνέχεια από το ασφαλιστικό τους ταμείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.