Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Οι νέοι κόβουν το φαγητό για χάρη του αλκοόλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι είναι η «μεθυσμένη ανορεξία».

Μια νέα «μόδα» που έχει μεγάλη πέραση στους νέους, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες και, φυσικά, στους γονείς.

Η μόδα αυτή, ονομάζεται drunkorexia, δηλαδή «μεθυσμένη ανορεξία» και συναντάται σε νέους που προτιμούν να «αντικαθιστούν» τις θερμίδες του φαγητού πίνοντας αλκοόλ.

Πολλοί νέοι, σύμφωνα με τους ειδικούς, επιλέγουν να μην τρώνε σχεδόν καθόλου όλη την ημέρα, έτσι ώστε όταν αποφασίσουν το βράδυ να βγουν, να μπορούν να μεθύσουν χωρίς να ανησυχούν για τις θερμίδες από το ποτό. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στη χώρα μας.

«Η drunkorexia δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ως διατροφική διαταραχή γιατί βρίσκεται στην αρχή της. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να εξισορροπήσουν με αυτό τον τρόπο την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Ουσιαστικά εξοικονομούν θερμίδες όλη την ημέρα για να τις καταναλώσουν υπό μορφή αλκοόλ στην έξοδό τους. Έτσι πιστεύουν ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις στη σιλουέτα τους» λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» η Σοφία Ελευθερίου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, που δεν παραλείπει να τονίσει ότι η πρακτική αυτή υιοθετείται συνήθως από φοιτήτριες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.