Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στις 800 οι αιτήσεις απόρων για εξυπηρέτηση από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κάθε εξάμηνο εξυπηρετούνται 200 άπορες οικογένειες και αναξιοπαθούντα άτομα.

Τις 800 «άγγιξαν» οι αιτήσεις των απόρων και οικονομικά αδυνάτων που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Θεσσαλονίκης. Από αυτές τις αιτήσεις, οι 160 αφορούν μοναχικά άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας, ενώ μεταξύ των οικογενειών υπάρχουν και 140 οικογένειες με περισσότερα από τέσσερα παιδιά.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου, που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου 124, παρέχει είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού και παιχνίδια σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Κάθε εξάμηνο εξυπηρετούνται 200 άπορες οικογένειες και αναξιοπαθούντα άτομα, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, με την επίδειξη ειδικής κάρτας, ενώ στόχος της διοίκησης του κεντρικού δήμου είναι να ανανεώνονται συνεχώς αυτές οι οικογένειες.

«Όσους συνανθρώπους μας δεν μπορούμε να τους καλύψουμε με το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα προσπαθήσουμε με τους εξυπηρετήσουμε μέσω της Δημοτικής Τράπεζας Τροφίμων και Ρουχισμού, είτε να τους στρέψουμε προς τα συσσίτια», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.