Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Το 6ο ART4MORE ’12 είναι γεγονός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 6ο ART4MORE ’12 διατηρεί το χαρακτήρα μιας εκδήλωσης σύγχρονης τέχνης για το «τυπικό» φιλότεχνο κοινό, ευελπιστεί ωστόσο να διανοίξει νέους τρόπους προσέγγισης του πολιτισμού από νέες ομάδες κοινού και να προσελκύσει άτομα με προβλήματα όρασης ή άλλες ευπαθείς ομάδες, μέσω ειδικού σχεδιασμού.

Στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχουν εθελοντές που εκπαιδεύτηκαν στη συνοδεία ατόμων με προβλήματα όρασης, χάρις στην ευγενική υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Μπορούν να ξεναγήσουν άτομα με προβλήματα όρασης ή επισκέπτες που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της έκθεσης με κλειστά τα μάτια. Ο χώρος, ωστόσο, δε διαθέτει ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ ART4MORE πραγματοποιείται σε συνάρτηση με το MatchBook Project της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», που αφορά τη συνεργασία τυπικών καλλιτεχνών με καλλιτέχνες ΑμεΑ. Στόχος του The MatchBook Project είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση ευπαθών ομάδων στις εμπειρίες και τις ευκαιρίες της πολιτιστικής ζωής και η δημιουργία ενός προτύπου περιβάλλοντος για «προσβάσιμες» σε ΑμεΑ πολιτιστικές δράσεις.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.