Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Δεν ετέθη θέμα απολύσεων από το Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη σήμερα δίωρη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την πρόοδο της πολύπλοκης προσπάθειας για τη διοικητική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

«Έγινε μία καλή συζήτηση» υποστήριξαν εξερχόμενες από τη συνάντηση και οι δύο πλευρές, χωρίς να γίνουν άλλες δηλώσεις, αλλά ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μία νέα συνάντηση, ενδεχομένως, τις επόμενες ημέρες.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, επισήμαναν ότι «δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων» από την τρόικα και άφησαν να εννοηθεί ότι ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους έως το 2015 μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τυφλές απολύσεις, αλλά με τις συνταξιοδοτήσεις και την αναλογία μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις και επιπρόσθετα με όσα προβλέπει η διοικητική μεταρρύθμιση, δηλαδή την απομόνωση και απομάκρυνση των ακατάλληλων για να εργάζονται στο Δημόσιο και των επίορκων υπαλλήλων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε συνεργάτης του κ. Μανιτάκη, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν χρειάζονται «λόγια, αλλά έργα». Προφανώς, διότι δηλώσεις και διαρροές για απολύσεις δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στη διοικητική μεταρρύθμιση, δεδομένου ότι, όπως έχει αναφέρει επανειλημμένως ο υπουργός, δεν μπορεί να πετύχει η μεταρρύθμιση με την απειλή απολύσεων και δίχως εργασιακή ηρεμία.

Σημειώνεται ότι προσφάτως τόσο οι σύμβουλοι της γαλλικής κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση, όσο και οι τεχνοκράτες της Task Force, είχαν παραδεχθεί ότι η πορεία της αξιολόγησης των δομών στο Δημόσιο και γενικότερα η διοικητική μεταρρύθμιση εξελίσσεται ικανοποιητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.