Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Έψαχνε φάρμακο μέσω facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι και αγγελία στο facebook, αναγκάστηκε να βάλει αδελφή καρκινοπαθούς από τον Βόλο, προκειμένου να βρει φάρμακο για τη χημειοθεραπεία του.

Όταν άρχισε η περιπέτεια υγείας του αδελφού της, ο γιατρός την ενημέρωσε οτι υπάρχει έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου που χρειαζόταν ο καρκινοπαθής, όχι μόνο στο φαρμακείο του νοσοκομείου, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια.

Η αδελφή του ασθενούς, από τον Μάρτιο μέχρι τις αρχές Μαίου, μέσα από μια καθημερινή βασανιστική διαδικασία πέτυχε ένα απίστευτο ρεκόρ. Τηλεφώνησε σε όλα τα φαρμακεία της χώρας, σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας, σε ορισμένα μάλιστα δύο και τρεις φορές, αναζητώντας το δυσεύρετο φάρμακο.

''Τηλεφωνούσα καθημερινά, έχοντας μπροστά μου ατελείωτες λίστες και σε κάθε τηλεφώνημα περίμενα με λαχτάρα μια θετική απάντηση ότι ''ναι, έχω το φάρμακο'', αφηγείται στο ''Έθνος της Κυριακής'', η αδελφή του καρκινοπαθούς.

''Κάθε 20 εως 30 συνεχόμενες αρνήσεις του τύπου ''δυστυχώς κυρία μου, δεν το έχουμε'', βρισκόταν και κάποιος που μου έλεγε: ''ναι, υπάρχει, αλλά έχω μόνο λίγες αμπούλες''.

Τελικά, η αγωνία της οικογένειας έληξε καθώς το φάρμακο βρέθηκε στη Γερμανία.

''Έγραψα επιστολές σε αρμοδίους, στον ΕΟΠΥΥ, τηλεφώνησα στον ΕΟΦ, στους φαρμακευτικούς συλλόγους, παρακάλεσα αντιπροσώπους φαρμακαποθηκών, χωρίς αποτέλεσμα. Άρχισα να γράφω μηνύματα μέσω του Διαδικτύου, με αγγελίες στα τοπικά ΜΜΕ, ακόμα και το facebook χρησιμοποίησα. Τελικά βρέθηκαν άνθρωποι που απάντησαν, εξασφαλίζοντάς μας μέρος της θεραπείας. Ώσπου μέσω φίλων μάθαμε ότι υπάρχει πιθανότητα να βρούμε το φάρμακο στη Γερμανία. Και πράγματι το βρήκαμε'', λέει η αδελφή του ασθενή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.