Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έρχονται πίσω με μια ντουζίνα μετάλλια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Υπερηφάνεια και χαρά γέμισαν τις καρδιές όλων των Ελλήνων τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η συγκομιδή των μεταλλίων ήταν εντυπωσιακή. Ένα χρυσό, τρία ασημένια και οχτώ χάλκινα μετάλλια κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι Έλληνες πρωταθλητές, με τη χώρα μας να κατατάσσεται στην 44η θέση.

Ας θυμηθούμε και πάλι τους Έλληνες αθλητές που μας έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανους:



Ομάδα «μπότσια»: Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Νίκος Πανανός στο άθλημα «μπότσια» εξασφάλισαν το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες.



Πασχάλης Σταθελάκος: Δυο μετάλλια για τον αθλητή στίβου. Χάλκινο στη σφαίρα και ασημένιο στον δίσκο.



Παύλος Μάμαλος: Ο 41χρονος αρσιβαρίστας κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο.



Μανώλης Στεφανουδάκης: Ο Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στον ακοντισμό των κατηγοριών F54/55/56.



Ανθή Καραγιάννη: Η αθλήτρια από την Καβάλα κατέκτησε την τρίτη θέση στο μήκος, προσφέροντας στην Ελλάδα το ενδέκατο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.



Αλεξάνδρα Δημόγλου: Η Αλεξάνδρα Δημόγλου, στον τελικό των 400μ. κατηγορίας Τ13 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 56,91 που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ.



Αριστείδης Μακροδημήτρης: Είναι ο «συλλέκτης μεταλλίων» της Ελληνικής αποστολής των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου με ένα ασημένιο μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο και δυο χάλκινα στα 50 και 100 μ. ελεύθερο.



Χρήστος Ταμπαξής: Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής Χρήστος Ταμπαξής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο (κατηγορία S1) των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.



Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Ο 31χρονος κολυμβητής τερμάτισε τρίτος στα 100μ. ύπτιο στην κατηγορία S13 με χρόνο ένα λεπτό και 1,1 δευτερόλεπτα.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.