Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρόστιμο θα επιβάλλεται σε τυχόν παραβάτες.

Στο ποινολόγιο της Τροχαίας μπαίνουν από τη Δευτέρα όσα σχολικά λεωφορεία δεν πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ομάδες τροχονόμων θα βρίσκονται στους δρόμους και θα ελέγχουν τα οχήματα με τα οποία μετακινούνται οι μαθητές.

Οπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο από τον νόμο πρόστιμο. Σε περίπτωση που εντοπίζονται προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα, το λεωφορείο θα ακινητοποιείται. Από τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Έθνος, η Τροχαία προχωρά:

-Στη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.
-Στην εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
-Στην πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.
-Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά μαθητών, η Τροχαία προτρέπει τους γονείς να ενημερώνουν άμεσα αν στο σχολείο ή στη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες και πινακίδες. Επίσης, ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια τα οχήματα που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις των μαθητών, να ενισχύσουν τον θεσμό του σχολικού τροχονόμου και να ενημερώνουν πριν από την πραγματοποίηση εκδρομής, ώστε να γίνεται έλεγχος του λεωφορείου και του οδηγού του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.