Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το δράμα των ελληνικών σχολείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Σας ενημερώνουμε ότι αυτό που έγινε σήμερα στα ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας ήταν μοναδικό στα χρονικά της λειτουργίας των σχολείων στην περιοχή μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βαυαρίας.

Συγκεκριμένα «υπήρχαν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί για να υποδεχθούν τους μαθητές, ενώ μετά από 10 λεπτά τους διώξανε για το σπίτι. Φυσικά για βιβλία, ωρολόγιο πρόγραμμα κλπ δεν έγινε καν λόγος. Επιπλέον υπήρχαν τμήματα στα οποία στοιβάχτηκαν 35 μαθητές, ενώ έξω από τα γραφεία των Διευθύνσεων περίμεναν κυρίως νέοι μετανάστες για να κάνουν εγγραφή, που σημαίνει ότι ο αριθμός ων μαθητών θα αυξηθεί.

Εμείς σας ενημερώνουμε ότι, αν από την Δευτέρα 17.09.2012 τα σχολεία μας συνεχίσουν να λειτουργούν, σαν μικρής διάρκειας πάρκινγκ μαθητών (το πολύ 1 ώρα) χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα, τότε:

Είμαστε υποχρεωμένοι για το συμφέρον και την ασφάλεια των παιδιών μας, να ενημερώσουμε τις Γερμανικές αρχές και να ζητήσουμε την τήρηση των νόμων που προβλέπονται από το Γερμανικό Υπουργείο Παιδείας της Βαυαρίας για τα ελληνικά σχολεία όπου αυτοί έχουν την επιτήρηση όπως και την απόδοση ευθυνών.

Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, γιατί:

Η μόρφωση αλλά και η ασφάλεια των παιδιών μας, μας αφορά όλους» σημειώνουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.