Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σχέδιο για μείωση χωρίς απολύσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στη δίνη περιορισμού του προσωπικού στο Δημόσιο θα μπουν το επόμενο διάστημα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την κάλυψη της μνημονιακής δέσμευσης περί αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων έως το 2015, που θα επιτευχθεί όμως κυρίως μέσω συνταξιοδοτήσεων και σε καμία περίπτωση μαζικών απολύσεων.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις των αξιωματούχων της, οι οποίοι έχουν επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ανάγκη να εφαρμοστούν πιο δραστικά μέτρα, που θα οδηγήσουν άμεσα σε μείωση του μισθολογικού κόστους, όπως είναι η απόλυση υπαλλήλων.

Για τον λόγο αυτό γίνονται το τελευταίο διάστημα «ασκήσεις προσομοίωσης» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ώστε με βάση και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από όλους τους φορείς του Δημοσίου, να αποτυπωθεί με συγκεκριμένους αριθμούς πως η μείωση κατά 15.000 φέτος και συνολικά 150.000 είναι εφικτή από τις κανονικές συνταξιοδοτήσεις.

«Τις 15.000 για το τέλος του 2012 τις έχουμε φτάσει», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου. Η αισιοδοξία τους πηγάζει από το γεγονός πως μέχρι τις αρχές καλοκαιριού είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης 9.000 υπάλληλοι και το υπόλοιπο των 6.000 καλύπτεται από τις συνταξιοδοτήσεις των επόμενων μηνών.

Τα θετικά μηνύματα, λένε στελέχη του Δημοσίου, απορρέουν και από το γεγονός πως 27% των δημοσίων υπαλλήλων είναι ηλικίας κοντά στη σύνταξη.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιδιώξει να πείσει την τρόικα για τη σημασία της αξιολόγησης του προσωπικού, η οποία θα αρχίσει το 2013 και θα οδηγήσει σε απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα κριθούν ανεπαρκείς. Στελέχη του Δημοσίου σημείωναν πως μόνον από τους επίορκους, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, προκύπτει μία δεξαμενή 3.000 υπαλλήλων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.