Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συνταξιοδότηση στα 67 αντί απολύσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φέρνουν λύσεις οι κόκκινες γραμμές των κομμάτων.

Με ενιαίο μέτωπο εμφανίστηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και των επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά.

Κατόπιν αυτού, η τρόικα φαίνεται να αποσύρει -προς το παρόν- από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων το αίτημα για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ζητώντας όμως ως αντιστάθμισμα την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή 67 έτη, καθώς και ένα νέο μοντέλο εφεδρείας/διαθεσιμότητας.

Η σκυτάλη περνά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος αφού έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων καλείται τώρα να πείσει την τρόικα για την επάρκεια του σχεδίου μείωσης δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, εκτός από τον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης, οι επιφυλάξεις της τρόικας αφορούν, ως γνωστόν, τα προτεινόμενα μέτρα στην Άμυνα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία, για τα οποία υποστηρίζουν ότι δεν θα φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στον απαιτούμενο χρόνο.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις προφανώς θα συνεχιστούν στους τομείς αυτούς στα αρμόδια υπουργεία.

Ετσι, όλα δείχνουν πλέον ότι συνολικά οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν χρόνο, ενώ αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, μιλούν για εκταμίευση της δόσης - εφόσον υπάρξει θετική έκθεση της τρόικας - τον Νοέμβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.