Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν σίτιση για τους καθηγητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Mέτρα στήριξης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει οικονομικά τις οικογένειές τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, «η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει πλήξει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και την ελληνική οικογένεια, η οποία σηκώνει το βάρος των σπουδών των παιδιών της. Μετά από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και με τη σαφή πολιτική κατεύθυνση που έδωσε ο πρωθυπουργός, λάβαμε τρία μέτρα άμεσης εφαρμογής για τη στήριξη των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους».

Το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο ειδικά για τους αναπληρωτές με δεδομένο ότι οι αμοιβές τους είναι χαμηλές και σε πολλές περιπτώσεις δεν πληρώνονται στην ώρα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους ανάγκες. Πολύ περισσότερο, όταν βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και πρέπει να συντηρούν και δεύτερο σπίτι.

Παρέχεται δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους. Η σίτιση των εκπαιδευτικών θα μπορεί να γίνεται -όπως αναφέρει το υπουργείο- σε λέσχες φοιτητικών εστιών, σε στρατιωτικές λέσχες ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα προσφέρουν όλες οι περιφέρειες της χώρας.

Αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών για δωρεάν σίτιση, από 57.000 σε 70.000. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ που σπουδάζουν. Δωρεάν σίτιση δικαιούνται οι ενεργοί φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα.

Αυξάνεται ο αριθμός των κλινών των εστιών κατά 700 για στέγαση φοιτητών και σπουδαστών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η περίπτωση να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ξενοδοχεία τα οποία δεν λειτουργούν προκειμένου να στεγάσουν φοιτητές που το έχουν ανάγκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.