Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συντάξεις "μαϊμού" τέλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αναστέλλονται οι συντάξεις για 4.500 συνταξιούχους.

Τα αναλυτικά στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή των συνταξιούχων, που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα σε όσους δεν προσήλθαν για να απογραφούν έχει ανασταλεί η πληρωμή των συντάξεων θα ελεγχθούν και «θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις». Από την καταγραφή και το ξεκαθάρισμα των συντάξεων στα κρατικά ταμεία μπήκαν 2.024.120 ευρώ.

Αναλυτικά στοιχεία

• Δεν προσήλθαν να απογραφούν 4.560 άτομα

• Από αυτούς 2.140 ήταν συνταξιούχοι της εθνικής αντίστασης και

• 2.420 μεταξύ των οποίων οι 540 αφορούσαν συντάξεις αμάχων της περιόδου 1912 και 1915 αγωνιστών της δικτατορίας και οπλιτών του 1940 του 1950 και της Κύπρου



Το 50% του βασικού τους μισθού θα λαμβάνουν όσοι περιμένουν την σύνταξη

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία από το 2013 οι πολίτες που αποχωρούν από την δουλειά τους προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν θα λαμβάνουν το 50% του βασικού μισθού μέχρι να εκδοθεί η σύνταξη τους.

Ωστόσο η αναμονή για φέτος θα φτάσει τους 7 μήνες. «Για τα επόμενα χρόνια ισχύει η αναμονή όπως έχει αναφερθεί στις προγραμματικές δηλώσεις» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Δηλαδή μείωση κατά 30% του χρόνου για το 2013- 2014 και το 2015 η απονομή της σύνταξης θα γίνεται σε μία μέρα σε περίπτωση που ολοκληρωθεί και το μηχανογραφικό σύστημα.

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα δημιουργηθεί και ηλεκτρονική σελίδα στο ίντερνετ στην οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορούνται για τα δικαιολογητικά τα οποία χρειάζονται αλλά και να παρακολουθούν την εξέλιξη του φακέλου συνταξιοδότησης που έχουν καταθέσει.






Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.