Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Υποδοχή ηρώων στους Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την αποθέωση γνώρισαν ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης και οι υπόλοιποι Ηρακλειώτες Παραολυμπιονίκες που επέστρεψαν θριαμβευτές από το Λονδίνο.

Όλη η Γαλιά ήταν στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» για να υποδεχτεί τον ήρωά της. Τον άνθρωπο που γέμισε υπερηφάνεια τους συγχωριανούς του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον ακοντισμό.

Τον καταχειροκρότησαν, τον «έλουσαν» στα λουλούδια, τον σήκωσαν στα χέρια και του χάρισαν μαντινάδες συνοδεία λύρας και λαούτου έξω από το αεροδρόμιο. Και το γλέντι συνεχίστηκε στη Γαλιά, όπου όλο το χωριό είχε την ευκαιρία να αγκαλιάσει και να συγχαρεί τον Μανόλη Στεφανουδάκη.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι είχε δουλέψει πάρα πολύ για να έρθει το μετάλλιο που αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια: «Δικαιώθηκαν οι κόποι που έχω κάνει τόσο καιρό γιατί δούλεψα πάρα πολύ σκληρά», είπε αρχικά ο Παραολυμπιονίκης μας, ο οποίος πρόσθεσε: «Χαίρομαι που έκανα υπερήφανους τους συγχωριανούς μου. Αυτή η επιτυχία μου δίνει το κίνητρο και τη δύναμη να συνεχίσω τη δουλειά ώστε να είμαι παρών και στoους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας».




Για τον ίδιο, όπως είπε, «πρότυπο αποτέλεσε ο Γιώργος Καπελλάκης που έχει φέρει πολύ μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαμε στην Παραολυμπιάδα από την Κρήτη είμαστε νικητές. Φύγαμε όλοι μαζί από την Κρήτη και γυρίσαμε όλοι Ολυμπιονίκες».

Θερμή ήταν, όμως η υποδοχή που δέχτηκαν και οι υπόλοιποι Ηρακλειώτες Παραολυμπιονίκες. Η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη με την Ηρώ Μηλάκη ήταν 6ες στα 80χλμ αντοχής δρόμου ποδηλασίας, οι Χρήστος Στεφανάκης και Κώστας Τρουλινός ήταν 6οι στα 200μ. σπριντ πίστας ποδηλασίας και ο Γιώργος Καπελλάκης στους 3ους του Παρα Ολυμπιακούς αγώνες, κατέκτησε την 7η θέση στα 50μ. ύπτιο «πληρώνοντας» τις άθλιες συνθήκες προετοιμασίας με το κολυμβητήριο του Ηρακλείου να είναι κλειστό όλο το χειμώνα.

Όλοι τους έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα και την Κρήτη και τους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια του κόσμου…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.