Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Στην ουρά για ένα ραντεβού στο ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους στο Ηράκλειο.

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στο ΙΚΑ. Η αλλαγή στο καθεστώς των τηλεφωνικών ραντεβού έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο.

Οι ασφαλισμένοι μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στο χαράτσι των δύο ευρώ για να κλείσουν ένα τηλεφωνικό ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι φροντίζουν τώρα να εμφανίζονται στο κεντρικό κατάστημα του ασφαλιστικού φορέα, να στήνονται στην ουρά και να προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού.

Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται καθημερινά μια τεράστια ουρά ασφαλισμένων που περιμένουν υπομονετικά τον ένα και μοναδικό υπάλληλο που υπάρχει στον γκισέ για να τους εξυπηρετήσει.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου σήμερα στις 8:30 το πρωί όπου περισσότεροι από 30 άνθρωποι περίμεναν τη σειρά τους ενώ ένας υπάλληλος μπροστά σε έναν υπολογιστή προσπαθούσε να κλείσει τα ραντεβού.

Και το πρόβλημα αυτό με τα τηλεφωνικά ραντεβού που ξεπούλησε ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες δεν είναι το μοναδικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έτσι κι αλλιώς σε καθημερινή βάση δεν υπάρχει παραπάνω από ένας υπάλληλος στο πόστο αυτό, οπότε η ταλαιπωρία του κόσμου είναι καθημερινή.

Και έχει και συνέχεια ... υπήρχαν ασφαλισμένοι χθες το πρωί στο ΙΚΑ Ηρακλείου, τους οποίους κανείς δεν φρόντισε να ενημερώσει ότι ο γιατρός με τον οποίο είχαν ραντεβού δεν ήταν στο πόστο του. Ο

Οι ασφαλισμένοι αυτοί είχαν καλέσει τηλεφωνικά, είχαν πληρώσει το περιβόητο 2ευρω ή όσο είναι το κόστος για να κλείσουν ραντεβού και όταν πήγαν στην ώρα τους, ο γιατρός δεν ήταν εκεί, ενώ η υπηρεσία των ραντεβού δεν είχε μπει στον κόπο να τους ενημερώσει για την αλλαγή, κάτι που γινόταν πριν με το 184.

Οι κύριοι που ανέλαβαν τα τηλεφωνικά ραντεβού, φαίνεται ότι ανέλαβαν μόνο να εισπράττουν 2ευρα και να κλείνουν ραντεβού χωρίς ωστόσο να παρέχουν καμία άλλη ενημέρωση για την όποια αλλαγή στο πρόγραμμα. Έτσι ο ασφαλισμένος που έχει πληρώσει μπορεί να πάει στο ραντεβού του, αυτό να έχει ακυρωθεί αλλά να μην υπάρχει κανένας να τον ενημερώσει.


Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.