Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση Alzheimer και Parkinson

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι βρήκαν οι ερευνητές.

Τέσσερις δείκτες που βρίσκονται στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό μπορούν να βοηθήσουν στο διαχωρισμό ασθενών με νόσο Alzheimer από αυτούς που εμφανίζουν άλλα είδη άνοιας και ένας διαφορετικός βιοδείκτης μπορεί να διαχωρίσει ασθενείς με νόσο του Parkinson από αυτούς με παρκινσονικές διαταραχές, δήλωσαν ερευνητές.

Τα αλληλεπικαλυπτόμενα συμπτώματα, ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια, μπορούν να καταστήσουν δύσκολο το διαχωρισμό μεταξύ της νόσου Πάρκινσον και του άτυπου Παρκινσονισμού και επίσης μεταξύ του Alzheimer και άλλων μορφών άνοιας.

Οι ερευνητές εντόπισαν τους 5 δείκτες αναλύοντας δείγματα του εγκεφαλονωτιαίου υγρού 453 ασθενών με Πάρκινσον, Πάρκινσον με άνοια, Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας.

Η Dr. Sara Hall, από το Skane University Hospital, στη Σουηδία, δήλωσε ότι μαζί με προηγούμενα στοιχεία, τα νέα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι 5 βιοδείκτες θα μπορούσαν να έχουν κλινική αξία στη διαφορική διάγνωση άνοιας και Πάρκινσον.

Ο Dr. Richard Perrin, του Washington University School of Medicine στο St. Louis, σημειώνει ότι τα ευρήματα αποτελούν σημαντική εξέλιξη δείχνοντας πως μια σχετικά ταπεινή ομάδα ισχυρών βιοδεικτών μπορεί να κατηγοριοποιήσει τα είδη άνοιας και σύνδρομα Πάρκινσον με βάση την παθολογία πηράμε βάση κλινικές/συμεπριφορικές αλλαγές.

Η χρήση αυτών των δεικτών στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα κλινικών δοκιμών και να επιταχύνει την ανάπτυξη και αξιολόγηση νέων αγωγών για νευρολογικές νόσους, κατέληξε ο Perrin.

Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Archives of Neurology».


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.