Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο» Πέμπτη 27-9-2012 στην Πλατεία Ομονοίας, ώρα 10 το πρωί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.09.12

«Πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο
  Πέμπτη 27-9-2012 στην Πλατεία Ομονοίας, ώρα 10 το πρωί

Διεκδικούμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων και πολιτικών για την προστασία μας από μια οικονομική κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.

Δηλώνουμε ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία»

Την τελευταία ειδικά διετία τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας παράλληλα με τις μειώσεις των εισοδημάτων τους. Οι τελευταίες συζητήσεις γύρω από τη λήψη νέων επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. έχει ήδη τοποθετηθεί με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις προς τους αρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, προς κάθε Υπουργείο. Έχουμε απευθυνθεί με σειρά ανοιχτών επιστολών της προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την παρούσα Κυβέρνηση. Στη νέα ανοιχτή επιστολή που έστειλε η Ε.ΣΑμεΑ. εχθές 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Πρωθυπουργό της χώρας -και η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του αναπηρικού κινήματος- επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «Οι περικοπές που αφορούν στα κονδύλια που αφορούν τον τομέα της υγείας και της πρόνοιας σε συνδυασμό με το οποιοδήποτε σενάριο περικοπής προνοιακών επιδομάτων, συντάξεων αναπηρίας, κοινωνικών φοροαπαλλαγών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μιλάμε πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας για ένα νέο φαινόμενο, αυτό της κοινωνικής ευθανασίας των ατόμων με αναπηρία.»

Απέναντι σε αυτά τα σενάρια, εμείς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας δηλώνουμε ότι δεν προσφερόμαστε για κοινωνική ευθανασία. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το αυτονόητο. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Διεκδικούμε μέτρα προστασίας από τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώναμε ακόμα και σε εποχές ευημερίας.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. είναι σε συνεχή εγρήγορση προκειμένου να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία με χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους. Η κατάσταση όμως είναι κρίσιμη και απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας για να εισακουστεί ενιαία και δυνατή η φωνή μας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Γι’ αυτό η Ε.Σ.Α.μεΑ καλεί όλα τα άτομα με αναπηρία σε Πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο 27-9-2012 στην Πλατεία Ομονοίας ώρα 10 το πρωϊ. Η μαζικότητα και η αγωνιστικότητα μας είναι η δύναμή μας.

Καλούμε κάθε σωματείο κάθε σύλλογο και τον καθένα χωριστά να αρχίσετε από τώρα να ενημερώνετε κάθε πολίτη με αναπηρία, κάθε ηλικίας, γυναίκες άντρες, νέους ηλικιωμένους, τα μέλη των οικογενειών τους, από κάθε γωνιά της χώρας να έρθει στο Συλλαλητήριο της 27ης Σεπτεμβρίου 2012 στην Πλατεία Ομονοίας στις 10 το πρωί.

Όσο πιο μαζική είναι η παρουσία μας και η φωνή μας αυτή την ημέρα τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που καλούμαστε να στείλουμε.

Δίνουμε ραντεβού στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 , ώρα 10:00, στην Πλατεία Ομονοίας
και διεκδικούμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων και πολιτικών
για την προστασία μας από μια οικονομική κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.

Δηλώνουμε ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους
δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία.

Συνάδελφοι, κάντε την επιτυχία αυτού του Συλλαλητηρίου προσωπική σας υπόθεση.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 112 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.