Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

O τοξοβόλος που ξεπερνάει κάθε όριο λογικής!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το όνομά του είναι Ντονγκ Χιουν Ιμ. Πρόκειται για έναν νοτιοκορεάτη τοξοβόλο, ο οποίος πήρε χρυσό μετάλλιο τόσο στην Αθήνα Όσο και στο Πεκίνο, και είναι φαβορί για να το κατακτήσει και στο Λονδίνο.

Ο άνθρωπος αυτός, όμως, δεν είναι μία απλή περίπτωση «σούπερ σταρ» ενός αθλήματος, αφού έχει σοβαρότατα προβλήματα όρασης! Ο νοτιοκορεάτης τοξοβόλος παρά το γεγονός ότι έχει μόλις 10% όραση από το αριστερό μάτι (που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσει 10 φορές πιο κοντά έναν στόχο από έναν άνθρωπου που έχει 100% όραση) και 20% από το δεξί έχει σαρώσει τα μετάλλια και είναι ένα από τα φαβορί να κερδίσει το χρυσό και στο Λονδίνο με την εθνική ομάδα της Νότιας Κορεάς, αφού πριν από μερικές ημέρες προκρίθηκε στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ πόντων (699).

Ο Ντονγκ Χιουν Ιμ δεν συνηθίζει να φοράει γυαλιά κατά τη διάρκεια των αγώνων, αφού τα έντονα χρώματα του στόχου τον βοηθούν να επικεντρώνει το πού θα ρίξει το βέλος του. Δεν μπορεί να διακρίνει τις γραμμές αφού βλέπει τελείως θολά, με τον ίδιο να περιγράφει το στόχο σαν «μπογιά που έχει πέσει στο νερό».

Παρά τα προβλήματα καταφέρνει να πετυχαίνει το στόχο από απόσταση 70 μέτρων (!) και να είναι ένας από τους καλύτερους τοξοβόλους παγκοσμίως. Ο ίδιος πάντως ενοχλείται όταν γίνεται αναφορά στο πρόβλημά του, ένω αναφέρει ότι παρά το ότι είναι 26 ετών έχει την όραση ενός υπέργηρου ανθρώπου.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Iμ άρχισε την τοξοβολία σε ηλικία 9-10 ετών, ενώ ήταν μαθητής δημοτικού. Οι κορυφαίοι τοξοβόλοι στη Νότια Κορέα έχουν χορηγίες από επιχειρήσεις, με τη δίψα τους για επιτυχίες να φτάνει στα όρια της... εμμονής.

Πολλοί ειδικοί του αθλήματος τονίζουν ότι στην τοξοβολία δεν είναι τόσο σημαντική η όραση όσο η αίσθηση του στόχου. Ο Ντονγκ Χιουν Ιμ μπορεί να μην έχει μεγάλη βοήθεια από τα μάτια του, όμως η αδυναμία του αυτή έχει οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις του. Γι' αυτό τα βέλη του καρφώνουν πάντα «χρυσό».


Πηγή: http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.