Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Πλάνο αποχωρήσεων προσωπικού στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία έως τις 20 Αυγούστου.

Εκτιμήσεις για το προσωπικό που θα αποχωρήσει από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα την προσεχή τριετία ζήτησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τα υπουργεία, τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τις ΔΕΚΟ. Το αίτημα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία έως τις 20 Αυγούστου!

Ειδικότερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή της ρύθμισης για μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο και να καταστεί δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός με γνώμονα τις ιεραρχημένες ανάγκες των υπηρεσιών, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε από τους φορείς της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης να ενημερώσουν το αργότερο μέχρι την 20 Αυγούστου το υπουργείο για τα εξής:

-Για τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων από την αρχή του 2012 έως και τις 6 Αυγούστου 2012.

-Τις προβλέψεις για τις αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

-Για την εκτίμηση των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού για κάθε έτος χωριστά από το 2013 έως και το 2016.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία τον Ιούνιο στην Γενική Κυβέρνηση προσελήφθησαν 120 άτομα και απεχώρησαν 2.028, ενώ τον Μάιο προσελήφθησαν 102 άτομα και απεχώρησαν 2.297.

Κατά το 2011 είχε συμφωνηθεί η υιοθέτηση ανώτατου ορίου 8.000 προσλήψεων. Οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν ανήλθαν σε 5.633 τακτικό προσωπικό, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.424 μεταφορές τακτικού προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός του τακτικού προσωπικού που εισήλθε στο Δημόσιο το 2011 ανήλθε σε 9.057.

Η υπέρβαση αυτή έγινε λόγω της μεταβολής του λόγου 1 προς 5 σε 1 προς 10 στο μέσο της χρονιάς, την 1η Ιουλίου 2011. Το γεγονός αυτό γνωστοποιήθηκε έγκαιρα στην τρόικα και συμφωνήθηκε η υπέρβαση να υπολογισθεί ως μείωση στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού του 2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.