Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σαρωτικές αλλαγές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λιγότεροι δικαιούχοι με ηλικιακά περιουσιακά κριτήρια.
Έρχεται μέχρι και μείωση του ποσού των αναπηρικών και προνοιακών επιδομάτων.
Με τις προτάσεις που περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων των 11,5 δις, μειώνονται τόσο τα ποσά που ήδη καταβάλλονται, περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων με την επιβολή περιουσιακών κριτηρίων αλλά μελετάται και η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης 20 ή 30 ευρώ στις οικογένειες που έχουν ένα ή δυο παιδιά. Πρόταση του υπουργείου Εργασίας είναι επίσης τα αναπηρικά επιδόματα να πέσουν στα επίπεδα του 2008.

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Επιδόματα σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη»

Αλλαγές στην επιδοματική πολιτική περιλαμβάνει το πακέτο προτάσεων που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας και βρίσκεται στα χεριά του υπ Οικονομικών.

Αποκαλυπτικός ο υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση, έκανε λόγο για περικοπές στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων όπου πλέον θα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια και χορήγηση επιδόματος στις οικογένειες που έχουν ακόμη και ένα παιδί.

Κοινωνικά επιδόματα: Λιγότεροι δικαιούχοι με ηλικιακά περιουσιακά κριτήρια

Θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια και θα γίνουν περικοπές στα ποσά που λαμβάνουν οι οικογένειες. Σήμερα σε περίπου 500.000 οικογένειες χορηγείται:

*178,81 ευρώ για το τρίτο παιδί μέχρι τα 6 του χρόνια

*44 ευρώ για κάθε άγαμο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση των 23 ετών τρίτεκνης οικογένειας

*44 ευρώ για κάθε παιδί πολύτεκνης οικογένειας μέχρι τα 23 του και

* 102,85 ευρώ ισόβια σύνταξη τρίτεκνης μητέρας.

Μαχαίρι στα αναπηρικά επιδόματα

Τα επιδόματα αναπηρίας θα περικοπούν, ώστε να φτάσουν στα επίπεδα του 2008 προτείνει το υπουργείο Εργασίας που σημαίνει ότι 313 - 770 ευρώ που κυμαίνονται σήμερα μετά τις αυξήσεις θα διαμορφωθούν ανάμεσα στα 248 - 400 ευρώ.

ΕΚΑΣ: Θα δίνεται σε συνταξιούχους άνω των 65

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνέδεσε τις περικοπές συντάξεων και επιδομάτων με το εύρος εφαρμογής της εφεδρείας, λέγοντας ότι όσο πιο εκτεταμένη η εφαρμογή του, τόσο λιγότερες περικοπές θα γίνουν. Επιβεβαίωσε ότι δεν προκρίνεται η αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας, αλλά μόνο για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ στα 65. Οι επικουρικές μερικώς θα θιγούν και η κλιμάκωση των μειώσεων από 2% έως 15% .

Όπως είπε χαρακτηριστικά, 700 ή 800 ευρώ πάλι είναι μικρές οι συντάξεις και επανέλαβε τη πρόθεση του υπουργού για την επιστροφή μέρους του εφ άπαξ στις περιπτώσεις που έχουν λάβει μεγαλύτερο ποσό από τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Την Τρίτη (σήμερα) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τους με τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.