Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οι πρώτες βοήθειες για την παραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συμβουλές για ανακούφιση από τον πόνο.

Μην αφήσετε ένα έγκαυμα από τον ήλιο, ένα εξάνθημα ή ένα τσίμπημα να σας χαλάσει τη μέρα στην παραλία. Ανακουφιστείτε από τον πόνο με αυτά έξυπνα μυστικά που ακολουθούν...

Αποκοιμηθήκατε στον ήλιο και τώρα μοιάζετε με… αστακό

Τι να κάνετε: Πάρτε ιβουπροφένη για να μειώσετε τον πόνο και τη φλεγμονή. Έπειτα, απλώστε τζελ αλόης ή μια πάστα που θα φτιάξετε με 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και 2 κουταλιές της σούπας νερό στις περιοχές που έχουν καεί.

Αν προτιμήσετε τη χειροποίητη πάστα, ξεπλύνετέ τη 10 λεπτά αργότερα. Οπωσδήποτε ενυδατώνετε την περιοχή κάθε 2-3 ώρες.

Πατήσατε γυαλιά στην παραλία και το πόδι σας αιμορραγεί

Τι να κάνετε: Ασκείστε πίεση με ένα ύφασμα ή μια πετσέτα για 15 λεπτά τουλάχιστον και η αιμορραγία θα σταματήσει ή τουλάχιστον θα μειωθεί σημαντικά. Αν όχι, πηγαίνετε στον γιατρό – μπορεί να χρειαστείτε ράμματα.

Σας τσίμπησε τσούχτρα

Τι να κάνετε: Μουλιάστε την περιοχή με ξίδι ή θαλασσινό νερό (ή ρίχνετε κάθε τόσο) για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τυχόν ορατά πλοκάμια με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών.

Αν βλέπετε κάποια μικροσκοπική κύστη στο δέρμα που περιέχει το δηλητήριο, αλείψτε τη τη με αφρό ξυρίσματος και ξύστε τη με μια πιστωτική κάρτα. Πάρτε ιβουπροφένη για τις επόμενες 24 ώρες για να μειώσετε τον πόνο και τη φλεγμονή.

Σας τσίμπησε μέλισσα

Τι να κάνετε: Καταρχάς, φύγετε από εκεί που βρίσκεστε. Όταν μια μέλισσα σας τσιμπάει, στέλνει σήμα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, πράγμα που ελκύει περισσότερες μέλισσες.

Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών για να αφαιρέσετε το κεντρί αν είναι ακόμα στο δέμα, βάλτε πάγο στην περιοχή για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και πάρτε ένα αντιϊσταμινικό, για να μειώσετε τη φαγούρα και τον ερεθισμό.

Αν σας τσίμπησε μέλισσα ή τσούχτρα μπορεί μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Αν δυσκολεύεστε ν’ αναπνεύσετε, έχετε κοκκινίσει παντού ή νιώθετε ζαλάδα ή ναυτία, κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.