Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οδηγός για επίπεδη κοιλιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επειδή θέλει τρόπο και όχι κόπο, διαβάστε τα tips που θα σας προσφέρουν την πολυπόθητη επίπεδη κοιλιά.

Για να το επιτύχουμε όμως αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο …τρίπτυχο της επιτυχίας: φαγητό, ποτό, γυμναστική.

Αμύγδαλα

Άτομα που έτρωγαν περίπου 70 αμύγδαλα τη μέρα και ακολουθούσαν συγκεκριμένο διαιτολόγιο έχασαν 3,5 εκατοστά από την περιοχή της μέσης τους συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν αμύγδαλα και έχασαν 2,5 εκατοστά, σύμφωνα με το «International Journal of Obesity».

Λάδι καρύδας

Βραζιλιάνοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παχύσαρκοι άνθρωποι, οι οποίοι ακολουθούσαν μία συγκεκριμένη δίαιτα, έκαναν γυμναστική και λάμβαναν καθημερινά συμπλήρωμα 30 γραμμαρίων λάδι καρύδας έχασαν αισθητά περισσότερα εκατοστά από την περιοχή της κοιλιάς από άλλους που χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς τύπους λαδιού.

Προϊόντα ολικής άλεσης

Μπορεί να μειώσετε τις θερμίδες στο καθημερινό σας διατροφολόγιο αλλά η αλήθεια είναι ότι αν επιθυμείτε επίπεδη κοιλιά η λύση είναι να αντικαταστήσετε τα δημητριακά, το ρύζι και το ψωμί που καταναλώνετε με τα αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης.

Μούρα

Τα μούρα και ειδικά τα μαύρα, είναι ιδανική τροφή για μία επίπεδη κοιλιά. Προσθέστε τα στα δημητριακά σας, δοκιμάστε τα με γιαούρτι ή ακόμα και με μία σαλάτα και θα κερδίσετε τη «μάχη» με το λίπος στην κοιλιά.

Κρέας

Αν και πολλές φορές έχει κατηγορηθεί ως «σύμμαχος» του λίπους, στην πραγματικότητα το κρέας είναι εκείνο που βοηθά στη μείωσή του ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που ακολουθούσαν δίαιτα, η οποία αντλούσε το 40% των θερμίδων από τις πρωτεΐνες είδαν πολύ πιο σύντομα την κοιλιά τους να γίνεται επίπεδη, από ότι εκείνοι που ακολουθούσαν δίαιτα με μόλις 15% του διατροφολογίου τους να περιέχει πρωτεΐνες. Ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για άπαχα κομμάτια κρέατος όπως είναι το φιλέτο ή το ψαρονέφρι.

Αβγά

Δύο αβγά για πρωινό ενδείκνυνται για μία μέση…δαχτυλίδι. Αν και θερμιδικά ένα κουλούρι θα μπορούσε να έχει την ίδια αξία, στην ουσία οι πρωτεΐνες του αβγού δεν συνδράμουν στην συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Ποτά, αλκοόλ και …ενυδάτωση

Μπύρα

Ο νούμερο ένα εχθρός της επίπεδης κοιλιάς, ως γνωστό είναι η μπύρα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που όπως έδειξε και σχετική έρευνα, οι λάτρεις της μπύρας είχαν περισσότερο συσσωρευμένο λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή από ότι άτομα που έπιναν μέχρι και 6 ποτά την εβδομάδα.
Κρασί

Οίνος ευφραίνει καρδίαν και ...επίπεδη κοιλιά, σύμφωνα με διάφορες έρευνες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι όσοι αγαπούν ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα διαθέτουν μία πιο κομψή και λιτή σιλουέτα, από εκείνους που προτιμούν τα πιο «βαριά» ποτά.

Γάλα

Για εκείνους βέβαια που μπορούν να «ζήσουν» και χωρίς αλκοόλ τα πράγματα φυσικά είναι πιο εύκολα. Μάλιστα άτομα που έκαναν δίαιτα και λάμβαναν 1.200 με 1.300 ml ασβέστιο τη μέρα είδαν τη μέση τους να λεπταίνει ακόμα και 3 φορές περισσότερο από εκείνους, που ενώ ακολουθούσαν δίαιτα με τις ίδιες θερμίδες, λάμβαναν λιγότερο ασβέστιο.

Διαλλειμματική γυμναστική

Βάζοντας στο προπονητικό σας πρόγραμμα μία 20λεπτη διαλλειμματική άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα, καίτε στην ουσία περισσότερο κοιλιακό λίπος από ότι αν προτιμήσετε να κάνετε τη διπλάσια προπόνηση σε αργούς ρυθμούς.
Σηκωθείτε από τον καναπέ

Έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Duke έδειξε ότι οι άνθρωποι που αφιερώνουν μεγάλο μέρος της ημέρας πάνω σε έναν καναπέ, συσσωρεύουν 11.6% περισσότερο κοιλιακό λίπος σε οκτώ μήνες από άλλους που πηγαίνουν έστω μία βόλτα.

Και να θυμάστε:

Στην απώλεια βέβαια του κοιλιακού λίπους, δύο είναι τα βασικά συστατικά, εκτός από τη διατροφή και την άσκηση: το κάπνισμα και η διάθεση. Οι καπνιστές από τη μία έχουν την τάση να αποθηκεύουν περισσότερο «εσωτερικό» κοιλιακό λίπος ενώ από την άλλη και η κατάθλιψη έχει σαφή συσχετισμό με το «σωσίβιο» γύρω από την κοιλιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.