Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Στροφή φοιτητών στην Αν. Ευρώπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευκαιρίες για οικονομικές σπουδές αναζητούν για άλλη μια φορά στις χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού οι απόφοιτοι των λυκείων που δεν εισήχθησαν στα ελληνικά ΑΕΙ. Εκτός από την οικονομική κρίση, βασική αιτία αποτελεί και η κατακόρυφη αύξηση των διδάκτρων στα αγγλικά ΑΕΙ που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

Τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι Ελληνες φοιτητές αρχίζουν και στρέφουν το ενδιαφέρον τους για σπουδές και πάλι σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Τσεχία ακόμη και η Λιθουανία. Βασική αιτία η οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική οικογένεια, η οποία δεν μπορεί πλέον να στηρίξει τις σπουδές των παιδιών σε «πρωτοκλασάτες» χώρες όπως η Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ λόγω κυρίως του κόστους διαβίωσης.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία προσέλκυε τους περισσότερους Ελληνες φοιτητές, φέτος τα πράγματα άλλαξαν, καθώς η αύξηση των διδάκτρων ανέβηκε σε σημείο απαγορευτικό, καθώς από 3.800 λίρες τον Σεπτέμβριο θα φτάσουν μέχρι και στις 9.000 λίρες, καθιστώντας τα πανεπιστήμια της χώρας «απαγορευμένο καρπό» για μεγάλο ποσοστό Ελλήνων.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.