Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

«Άδικη η συμμετοχή του Πιστόριους στους Ολυμπιακούς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μπορεί ο Όσκαρ Πιστόριους να ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, αφού πρόκειται να γίνει ο πρώτος αθλητής με αναπηρία που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν συμμερίζονται όλοι τον ενθουσιασμό του για το γεγονός.

Ο Μάικλ Τζόνσον εξέφρασε την αντίθεσή του στη συμπερίληψη του Νεοζηλανδού αθλητή ανάμεσα στους αρτιμελείς αγωνιζόμενους των 400 μέτρων, με το σκεπτικό ότι το προσθετικά μέλη ενδεχομένως να τού δίνουν πλεονέκτημα εις βάρος των υπολοίπων.

Ο Αμερικανός, ο οποίος είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα το 1996 και το 2000, ξεκαθάρισε ότι, παρότι θεωρεί τον Πιστόριους φίλο του, πιστεύει πως είναι λανθασμένη η απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής που επιφυλάσσει ίση μεταχείριση στους αθλητές με τεχνητά μέλη, δεδομένου ότι δεν έχει αποδειχθεί αν τους βοηθούν να επιτυγχάνουν μεγαλύτερες επιδόσεις.

«Ο Όσκαρ ξέρει τις θέσεις μου, επειδή δεν γνωρίζουμε αν τα προσθετικά που φοράει του δίνουν πλεονέκτημα, είναι άδικο να αγωνιστεί μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς» είπε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400 μέτρα.

«Σίγουρα η ιστορία του είναι σπουδαία και ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, για αυτό και ο κόσμος δυσκολεύεται να με καταλάβει όταν μιλάω με αυτό τον τρόπο για κάποιον άνθρωπο με αναπηρία», κατέληξε ο Τζόνσον.

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα εκπροσωπήσει τη χώρα του τόσο στα 400 μέτρα όσο και στα 4x400, ενώ θα λάβει μέρος και στους Παραολυμπιακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.