Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ένας γλυκός πειρασμός προστατεύει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η απόλαυση στο δέρμα σας.

Ξέρουμε ότι η σοκολάτα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες : βελτιώνει την καρδιακή λειτουργεία, βοηθάει στην αντιγήρανση, «πολεμάει» τις ρυτίδες λόγω των αντιοξειδωτικών παραγόντων και φυσικά, μας φτιάχνει τη διάθεση. Οι ερευνητές έρχονται τώρα να προσθέσουν άλλο ένα λόγο ώστε να τρώμε χωρίς ενοχές την αγαπημένη μας σοκολάτα.

Έρευνες δείχνουν πως η μαύρη σοκολάτα βοηθάει στην προστασία ενάντια στις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες. Δεν χρειάζεται να αλειφτεί κανείς από πάνω μέχρι κάτω για να ωφεληθεί! Το επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition αναφέρει πως αυτή η σούπερ τροφή περιέχει τα αντιοξειδωτικά στοιχεία επικατεχίνη και κατεχίνη τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο, αλλά μόνο όταν τα καταναλώνουμε.

Στην μελέτη που διεξήχθη από Γερμανούς ερευνητές, γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά 326 mg κακάο, υψηλής περιεκτικότητας φλαβονοειδές, μετά από 12 εβδομάδες είχαν μειώσει την ευαισθησία στις UV ακτίνες, σε αντίθεση με τους συμμετέχοντες στην έρευνα που κατανάλωναν μόνο 27 mg τη μέρα.

Τα φλαβονοειδή, γνωστά και ως βιταμίνη P ή σιτρίν είναι πολυφαινολικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι υπεύθυνες για το χρώµα των καρπών και των ανθέων, είναι πολύ διαδεδομένες στα φυτά και συνιστούν σηµαντικό κοµµάτι της διατροφής. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικά τόσο για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων όσο και για την προστασία από τον ήλιο αφού απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Ίσως γι ’αυτό , πιστεύουν οι επιστήμονες, έχει τέτοια επίδραση στο δέρμα. Η μελέτη επίσης έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα μαύρης σοκολάτας έχουν απαλότερο, πιο ενυδατωμένο δέρμα.

Προσοχή όμως! Σε καμία περίπτωση η κατανάλωση σοκολάτας δεν αντικαθιστά την χρήση αντηλιακών μέσω προστασίας! Απλώς, σύμφωνα με την έρευνα, λειτουργεί βοηθητικά. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η συνεχής χρήση αντηλιακής κρέμες με υψηλό δείκτη προστασίας.

Η έρευνα που διεξήχθη ήταν μικρής διάρκειας, μόνο 3 μηνών, και οι ερευνητές σκοπεύουν να τη συνεχίσουν ώστε να καταλήξουν σε περισσότερα συμπεράσματα σχετικά με τη χρήση της μαύρης σοκολάτας και πως αυτή βοηθάει στην φωτογήρανση.

Προς το παρόν, μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας και απολαύστε χωρίς τύψεις το αγαπημένο σας γλυκό! Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές για να το πολυσκεφτόμαστε!


Πηγή: http://www.cosmedic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.