Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Δεν τρώνε για να μπορούν να… πιουν αλκοόλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι είναι το φαινόμενο της «drunkorexia».

Οι νέες γυναίκες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων, για να διατηρούνται στο επιθυμητό για τις ίδιες βάρος, επιλέγοντας να… κόψουν το φαγητό προκειμένου να μπορούν να πιουν αλκοόλ στις εξόδους τους, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως «drunkorexia» είναι πιο κοινό στις γυναίκες που σπουδάζουν, οι οποίες «πιέζονται» ψυχολογικά επειδή βγαίνουν έξω συχνά για ποτό, αλλά θέλουν να διατηρούνται και λεπτές.

Γνωρίζοντας ότι «πρέπει» να πιουν όταν βγαίνουν έξω… για να ταιριάζουν με την παρέα, αλλά επειδή δε θέλουν να παχύνουν από την κατανάλωση αλκοόλ, επιλέγουν να αποφεύγουν… γεύματα!

Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι, διεξήγαγαν έρευνα ανάμεσα σε φοιτητές και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 16% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα ακολουθούν αυτή τη «μέθοδο». Ωστόσο, η πρακτική αυτή είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες, οι οποίες δήλωσαν ότι θέλουν να χάσουν βάρος και να μην ξοδέψουν πολλά λεφτά για να μεθύσουν!


 

Η επίκουρος καθηγήτρια δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου του Μιζούρι, Victoria Osborne, δήλωσε ότι η «μέθοδος» αυτή είναι ένας «τοξικός συνδυασμός» που μπορεί να προκαλέσει σωματική και ψυχική βλάβη στις γυναίκες, θέτοντάς τις και απέναντι στον κίνδυνο του αλκοολισμού.

«Εκτός του ότι στερούν από τον εγκέφαλο και τον οργανισμό τους τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται, ο συνδυασμός αυτός με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μπορεί να είναι επικίνδυνος, καθώς μπορούν να προκληθούν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προβλήματα, όπως δυσκολία στη συγκέντρωση, τη μελέτη και τη λήψη αποφάσεων» πρόσθεσε η ίδια.

Εκτός αυτού, οι γυναίκες μεταβολίζουν με διαφορετικό τρόπο από τους άντρες το αλκοόλ και είναι πιο επιρρεπείς σε βλάβες των ζωτικών τους οργάνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.