Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Τα χρήματα των γυναικών δεν κάνουν ευτυχισμένους τους άντρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μειονεκτικά νιώθουν οι άντρες «ανατολίτες».

Τις επιπτώσεις από την αλλαγή στους ρόλους των δύο φύλων που έχει συντελεστεί τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες υπογραμμίζουν τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση με την ονομασία «Sex Roles».

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο Fordham των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παραδοσιακοί άντρες, που δημιουργούν σχέση με γυναίκες που βγάζουν περισσότερα χρήματα από αυτούς, αντιμετωπίζουν περισσότερα διαπροσωπικά προβλήματα εξαιτίας τους.

Αντιθέτως, οι άντρες που δεν είναι τόσο προσκολλημένοι στον ρόλο του άντρα-κουβαλητή, έχουν καλύτερης ποιότητας σχέση με τις συντρόφους που βγάζουν περισσότερα χρήματα.

Φαινόμενο, καθόλου σπάνιο σήμερα καθώς ολοένα περισσότερες γυναίκες κερδίζουν όσα χρήματα βγάζουν οι σύντροφοί τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το εισόδημά τους υπερβαίνει αυτό των ανδρών.

Η αλλαγή αυτή, έχει επιπτώσεις στον ανδρικό ψυχισμό. Μελέτη του 2010 έδειξε ότι οι οικονομικά εξαρτώμενοι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από εκείνους που βγάζουν περισσότερα χρήματα να απατούν τις συντρόφους τους, αν και οι ερευνητές δεν ξέρουν που ακριβώς οφείλεται αυτό.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 47 άνδρες που διατηρούσαν σχέση με γυναίκες υψηλότερου εισοδήματος από τους ίδιους.

Οι ερευνητές τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια για τις απόψεις τους γύρω από τον ρόλο του άνδρα, για την ποιότητα της σχέσης τους και την σημασία του οικονομικού χάσματος μεταξύ των ιδίων και των συντρόφων τους.

Όπως διαπίστωσαν, όσο περισσότερο πίστευε ένας άνδρας στον παραδοσιακό ρόλο του, τόσο περισσότερο τον ενοχλούσε το οικονομικό χάσμα. Οι άνδρες αυτοί είχαν επίσης αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σχέση τους.

Αντιθέτως, οι άνδρες που δεν πίστευαν τόσο πολύ στον παραδοσιακό ρόλο τους, δεν νοιάζονταν τόσο πολύ που οι σύντροφοί τους έβγαζαν περισσότερα χρήματα από τους ίδιους, ενώ ήταν αυξημένες οι πιθανότητες να τα πηγαίνουν καλύτερα με την σύζυγο ή την κοπέλα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.