Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Το στρες οδηγεί στο... ποτό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχεδόν τα δυο τρίτα των ανθρώπων βασίζονται στο αλκοόλ για να χαλαρώσουν το βράδυ, προειδοποιεί ο Βρετανικός οργανισμός Drinkaware.

Έρευνα σε 2.000 ενήλικες, ηλικίας 30 έως 45 ετών, που πραγματοποιήθηκε από το ICM ανακάλυψε ότι ποσοστό 44% έπινε αλκοόλ και το ένα τρίτο σκεφτόταν να πιει ακόμα και πριν φτάσει στο σπίτι.

Το στρες και η άσχημη μέρα στο γραφείο ήταν οι πιο κοινές αιτίες για την κατανάλωση αλκοόλ.

Ειδικοί από την Drinkaware προειδοποιούν ότι το αλκοόλ φαίνεται ενδεχομένως ότι βοηθά το στρες αλλά συχνά κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Το ένα τρίτο των αντρών που ρωτήθηκαν και έπιναν στο σπίτι και σχεδόν οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι έπιναν πάνω από το καθημερινό όριο-3 έως 4 μονάδες αλκοόλ οι άντρες και 2 έως 3 οι γυναίκες.

Οι περισσότεροι, ποσοστό 68%, είχαν αλκοόλ στο σπίτι και το 71% δήλωσε ότι αγόραζε αλκοόλ ως μέρος της εβδομαδιαίας προμήθειας τροφίμων.

Το ένα τρίτο καθόταν μπροστά στην τηλεόραση μετά το δείπνο για το πρώτο του ποτό, ενώ το ένα τέταρτο έπινε αλκοόλ με το απογευματινό γεύμα.

Ο Siobhan McCann, του Drinkaware, δήλωσε ότι το αλκοόλ μπορεί να είναι λάθος φίλος όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το στρες. Πρόσθεσε ότι αν και φαίνεται πιθανό ότι μερικά ποτά μπορούν να ανακουφίσουν την πίεση της ημέρας, μακροπρόθεσμα μπορεί να προσθέσουν προβλήματα που σχετίζονται με τη δουλειά, τα οικονομικά ή την οικογένεια. Πρόσθεσε ότι το στρες αποτελεί δικαιολογία για να πίνουν περισσότερο από ότι πρέπει οι άνθρωποι, ιδιαίτερα όταν δεν συνειδητοποιούν την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει στην υγεία και την ευεξία.

Η Emily Robinson, του Alcohol Concern,δήλωσε ότι πολλοί χρησιμοποιούν το αλκοόλ για χαλάρωση, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα. Πρόσθεσε ότι το αλκοόλ μπορεί να φέρνει την αίσθηση νύστας και να μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να κοιμηθεί κάποιος, ενώ η ποιότητα του ύπνου συχνά είναι φτωχή.

Το αλκοόλ φέρνει επίσης «χαμηλή» διάθεση, έτσι αισθήματα άγχους μπορεί να επιδεινωθούν με το ποτό και να οδηγήσουν κάποιον σε μεγαλύτερο στρες. Δήλωσε ότι το ανησυχητικό είναι ότι η κατανάλωση ποτού στο σπίτι τακτικά μπορεί να γίνει συνήθεια και να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και δυνητικά να εμφανιστεί εξάρτηση. Πρόσθεσε ότι ένα από τα ευρήματα της έρευνας είναι ότι άνθρωποι πίνουν μετά από τη δουλειά, έτσι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα από τους εργοδότες για την ανακούφιση του εργατικού στρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.