Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οδηγίες για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας η υπέρβαση του ορίου του όζοντος.

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκε σήμερα, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, στον σταθμό Αθήνας, στις 4 το μεσημέρι, καταγράφηκε τιμή 186 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και στο σταθμό Γεωπονική, την ίδια ώρα, καταγράφηκε τιμή 223 μικρογραμμάρια. Το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και, γενικότερα, άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.