Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τι χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουν τα δύο νέα σπίτια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Πρέπει να βοηθάμε πάντα τα παιδιά», λέει ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ακόμη εξήντα παιδιά. Μαζί θα τα καταφέρουμε». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Και προανήγγειλε ότι από σήμερα αρχίζει αγώνας ώστε να βρεθούν πόροι προκειμένου να λειτουργήσουν τα δύο νέα σπίτια του συλλόγου που έχουν γίνει σε Αίγιο και Αγρίνιο.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «Χαμόγελο», Κώστας Γιαννόπουλος στοnewsbeast.gr, τα δύο σπίτια είναι έτοιμα αλλά χρειάζονται χρήματα για να διατηρηθούν αυτά. «Δεν μπορούμε μόνο να δουλεύουμε με εθελοντές. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πληρώνονται και παιδιά που πρέπει να βοηθάμε. Κι αυτό κάνουμε πάντα», αναφέρει.

Και τονίζει: «Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να στελεχώσουμε και να λειτουργήσουμε τα δύο αυτά νέα σπίτια και να επιτύχουμε έναν ακόμα στόχο, την ασφάλεια 60 παιδιών, που σήμερα κινδυνεύουν! Καλώ όλους εσάς που διαχρονικά είστε συνοδοιπόροι μας, να συμβάλλετε στη νέα αυτή προσπάθεια, στηρίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη!».

Αυτή τη στιγμή, ο σύλλογος έχει 11 σπίτια, στα οποία μεγαλώνουν 284 παιδιά, διαφόρων ηλικιών έχοντας πάντα δίπλα τους εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που με αγάπη, σεβασμό και συνέπεια αντιμετωπίζει κάθε παιδί εξατομικευμένα.

Και επειδή, όπως σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος, οι απαιτήσεις καθημερινά αυξάνονται, την τεράστια ανάγκη για τη λειτουργία των δύο νέων σπιτιών επιβεβαίωσαν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, βάσει των οποίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2011, οι κλήσεις που αφορούσαν σε αιτήματα φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο αυξήθηκαν κατά 60%, ενώ οι κλήσεις που αφορούσαν σε καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, παράνομη διακίνηση trafficking αυξήθηκαν κατά 22%.

Αυτό που στεναχωρεί πάντως τον πρόεδρο του συλλόγου είναι το γεγονός ότι δεν κατάφερε, λόγω έλλειψης χώρων, για πέντε μήνες, να ανταποκριθεί σε αιτήματα των Εισαγγελικών Αρχών και να φιλοξενήσει 231 παιδιά. Όπως λέει βέβαια, ο αριθμός από το 2002 για παιδιά που δεν έχουν βοηθηθεί είναι συνολικά 1.278.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.