Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Κοιμόταν συνεχόμενα επί 12 ημέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η νεαρή Shannon πάσχει από το «σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης»
.
Η 17χρονη Shannon Magee έχει χάσει πολλές φορές τα γενέθλιά της, γιορτές Χριστουγέννων και άλλες οικογενειακές γιορτινές συγκεντρώσεις. Η νεαρή κοπέλα πάσχει από το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης και έχει τύχει να κοιμάται μέχρι και 12 ημέρες συνεχόμενα.

Επί πέντε χρόνια η 17χρονη από το Bolton στο Greater Manchester έπασχε από Kleine-Levin Syndrome (KLS) – μια πολύπλοκη νευρολογική διαταραχή, με την οποία έχουν διαγνωστεί μόνο ακόμη 45 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία.
«Είναι σαν να είσαι ξύπνιος αλλά σε κώμα. Νιώθω σα να είμαι σε έναν άλλο κόσμο και δεν αναγνωρίζω τους ανθρώπους. Η ασθένεια αυτή μου “κλέβει” μέρος της ζωής μου» λέει η ίδια.

Η Shannon υποφέρει από τα «συμπτώματα» της ασθένειας κάθε μήνα, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 12 ημέρες, ενώ η ίδια κοιμάται περίπου 22 ώρες το 24ωρο!



Όταν ξυπνάει η συμπεριφορά της αλλάζει. Γίνεται επιθετική και αποζητά γλυκά και σοκολάτες. Η κατάστασή της απαιτεί τη συνεχή φροντίδα των γονιών της, καθώς επηρεάζεται και η μνήμη της ενώ η ίδια δηλώνει ότι έχει «κενό» από τα χρόνια της εφηβείας της.

«Δυσκολεύτηκα πολύ στο σχολείο και οι καθηγητές μου δε μπορούσαν να καταλάβουν τι μου συνέβαινε. Δεν ήθελα να το πω σε κανέναν και απομακρύνθηκα από πολλούς ανθρώπους τότε. Αρκετές φορές έχασα εξετάσεις και έμεινα πίσω στα μαθήματα γιατί… κοιμόμουν» πρόσθεσε.

Η ίδια θέλει να γίνει νοσοκόμα γιατί θέλει να βοηθάει ανήμπορους ανθρώπους, αλλά φοβάται ότι η ασθένειά της θα μπει εμπόδιο στα σχέδιά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.