Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

64χρονος άνεργος κοιμάται στο αυτοκίνητο γιατί η ΔΕΗ του έχει κόψει το ρεύμα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σύμφωνα με το patrastimes.gr ο 64χρονος αναγκαζόταν εδώ και καιρό να κοιμάται στο αυτοκίνητό του.


Σύμφωνα με το patrastimes.gr με έναν μακροχρόνια άνεργο, 64 ετών και τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που ανερχόταν σε περίπου 2043 ευρώ, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, με επικεφαλής την βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλλου και τους υποψήφιους των τελευταίων εκλογών Χρ. Λιαρομμάτη, Γ. Κοκκινάρη, Δ. Σιαηλή, επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων, ζητώντας από τους αρμόδιους να εξαιρεθεί ο προαναφερθείς άνεργος από την διακοπή ηλεκτροδότησης αλλά και να υπάρξει συνολική ρύθμιση ανακούφισης για ανάλογες περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής λογαριασμών.

Η μακρόχρονη ανεργία του εν λόγω συμπολίτη μας δεν του επιτρέπει να πληρώσει ούτε 10 ευρώ έναντι του λογαριασμού, με το συσσωρευμένο από το 2009 χρέος, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να του έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση και αυτός να κοιμάται εδώ και καιρό στο αυτοκίνητό του!

Η διαβούλευση με τον διευθυντή πωλήσεων έγινε σε έντονο ύφος αφού τόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου, όσο και οι λοιποί παριστάμενοι, επεσήμαναν το άδικο της απόφασης και γενικά της πολιτικής που ακολουθεί η ΔΕΗ σε αυτές τις περιπτώσεις. «Κόβετε το ρεύμα σε έναν ανυπεράσπιστο και έτσι ποινικοποιείτε την φτώχεια» επεσήμανε η Μαρία Κανελλοπούλου, ενώ το διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ δήλωσε αδύναμο να παρέμβει.

Ωστόσο, έπειτα από πιέσεις και έντονη συζήτηση, ο διευθυντής πωλήσεων της ΔΕΗ μίλησε με τον περιφερειακό διευθυντή και συμφωνήθηκε ο εν λόγω συμπολίτης μας να πληρώσει ένα μικρό ποσό έναντι του συνολικού λογαριασμού, προκειμένου να επανασυνδέσει η ΔΕΗ το ρεύμα στο σπίτι του. Παράλληλα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας ζήτησε να γίνει την Δευτέρα νέα συνάντηση και με ανώτερα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, προκειμένου να τεθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας το αίτημα για συνολική ρύθμιση ανακούφισης όσων δεν έχουν την δυνατότητα αν πληρώνουν, αφού όπως επεσήμανε και ο δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης, στην Πάτρα σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες, που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας αλλά και της ανέχειας και δεν μπορούν να πληρώσουν το χρέος για την κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.