Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Χειρουργικός μαραθώνιος για το χαμόγελό της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες της 16χρονης που είχε παραμορφωμένο πρόσωπο.

Το χαμόγελο της 16χρονης Katie Meehan στον πρώτο της χορό στο σχολείο είναι πολύ ξεχωριστό γιατί αποκτήθηκε με πολύ κόπο και πολλές επεμβάσεις. Η νεαρή γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο επειδή έπασχε από κυστικό ύγρωμα, μία πάθηση που προκαλεί συγκέντρωση υγρών στο κεφάλι και το λαιμό παραμορφώνοντας το πρόσωπο και διογκώνοντας τη γλώσσα.

Οι γιατροί φοβούνταν πως η Katie από το Jarrow της Βρετανίας δεν θα κατάφερνε ποτέ να μιλήσει. Πάνω από 73.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από δωρεές για να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων που θα άλλαζαν τη ζωή της.

Αυτός ήταν ο δύσκολος δρόμος που την οδήγησε στο χαμόγελο της ημέρας του χορού. «Έδειχνε τόσο όμορφη, ήταν μία
τόσο περήφανη στιγμή για την οικογένεια και για μένα», δήλωσε η μητέρα της Dawn McIntyre. «Όταν σκέφτομαι πως ήταν σαν μωρό και πως είναι σήμερα, η μεταμόρφωση είναι απίστευτη. Έδειχνε πανέμορφη, κατάφερε τόσα πολλά», προσθέτει.

Η ασθένεια της Κatie απειλούσε και τη ζωή της καθώς όποτε αρρώσταινε το πρόσωπό της γινόταν διπλάσιο από το πρήξιμο, κάτι που μπορούσε να δυσκολέψει την αναπνοή της.

Η Katie υπεβλήθη στην πρώτη της επέμβαση το 2000. Οι χειρουργοί άνοιξαν το αριστερό της μάγουλο και τη γλώσσα της κι απομάκρυναν τις κύστεις. Την άνοιξη του 2001 μπήκε και πάλι στο χειρουργείο και δύο χρόνια αργότερα υποβλήθηκε στην τρίτη επέμβαση. Θα χρειαστεί όμως κι άλλη στη γλώσσα της και το κάτω μέρος της στοματικής κοιλότητας.

Δείτε τις φωτογραφίες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.